ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση – Κι άλλοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Ο Κορονοϊός στην Ελλάδα δημιουργεί ανησυχία, με την κυβέρνηση να βάζει και πάλι στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους με νέα επιπλέον μέτρα.
Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση – Κι άλλοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει ακόμα περισσότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Κορονοϊός επελαύνει όλο και περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ και ο αριθμός των ατόμων που «φεύγουν» είναι υψηλός.

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν λύση πάλι σκέφτονται να επιβάλλουν ακόμα περισσότερους περιορισμούς σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ειδικά στις περιοχές που αυτή την στιγμή βρίσκονται στο κόκκινο. Μάλιστα το Star έχει πληροφορίες πως ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σχεδιάζει να επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς μόνο σε περιοχές που είναι στο κόκκινο.

Επίσης ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν σε μικτούς χώρους. Σε όσους δηλαδή υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ταυτόχρονα.

Σύμφωνα λοιπόν και με τις εισηγήσεις των ειδικών η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει τα εξής:

Θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις

Θα μειωθεί το επιτρεπόμενο όριο ατόμων στα τραπέζια, από τα 10 άτομα που υπήρχαν ως τώρα στα 6, αν χρειάζεται

Μπορεί να αυξηθούν τα rapid test για τους εργαζόμενους στην εστίαση, έτσι αντί για δύο την εβδομάδα να κάνουν τρία.

Τέλος το Υπουργείο Ανάπτυξης έκανε αυστηρές συστάσεις στα μαγαζιά να υπάρχει ένα άτομο μπροστά στα καταστήματα. Το οποίο θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης μαζί με την ταυτότητα του κάθε ατόμου πριν μπουν μέσα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλει πρόστιμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση – Κι άλλοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.