ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα παρενέργεια για το εμβόλιο της Moderna

Ανατροπή με το εμβόλιο της Moderna!
Κορονοϊός: Νέα παρενέργεια για το εμβόλιο της Moderna

Κορονοϊός: Ανησυχία προκαλεί μια νέα σπάνια παρενέργεια που σχετίζεται με το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19 την οποία αποκάλυψε ο Δρ. Gregory Poland.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εμβόλιο της Moderna κατηγορείται για την δημιουργία παρενεργειών καθώς μετά την Φινλανδία και η Σουηδία με την Δανία αποφάσισαν να σταματήσουν την χορήγηση του σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 66χρονος επιστήμονας, έναν χρόνο μετά τον εμβολιασμό του με τη δεύτερη δόση άρχισε να πάσχει από εμβοές οι οποίες μάλιστα στάθηκαν και ως αφορμή για να πέσει θύμα τροχαίου καθώς τράκαρε με το αυτοκίνητο του.

Όπως τόνισε είναι βέβαιος ότι οι εμβοές είναι το αποτέλεσμα του εμβολίου οι οποίες και συνεχίζονται ακόμη και έναν χρόνο μετά ενώ ανήσυχος για το γεγονός δήλωσε και ο ιδρυτής και διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Εμβολίων της Mayo Clinic.

Μάλιστα, τα όσα ισχυρίστηκε ο Δρ. Gregory Poland έκαναν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να ξεκινήσουν έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν και επιστημονικά τα όσα αποκάλυψε ο 66χρονος και έχουν δημιουργήσει τον έντονο προβληματισμό.

Την ίδια στιγμή και η Moderna ερευνά περιπτώσεις εμβοών που ίσως σχετίζονται με τον εμβολιασμό καθώς πλέον είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν αναφορές ασθενών μετά τον εμβολιασμό τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο πρόσφατο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna μιλώντας στους Financial Times, ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται μήνες προκειμένου να μπορέσουν οι φαρμακευτικές εταιρίες να παράγουν τα νέα αυτά εμβόλια που θα είναι κατάλληλα για τη μετάλλαξη Όμικρον.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα παρενέργεια για το εμβόλιο της Moderna», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.