ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νεκρή 16χρονη από τον COVID 19 – Τρίτο ανήλικο θύμα στην Ελλάδα

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 16χρονη πέθανε από κορονοϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του ιού στη χώρα μας μέσα σε τρεις μήνες.
Κορονοϊός: Νεκρή 16χρονη από τον COVID 19 – Τρίτο ανήλικο θύμα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 16χρονη πέθανε από κορονοϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του ιού στη χώρα μας μέσα σε τρεις μήνες.

Κορονοϊός: Η 16χρονη, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πριν από μερικές μέρες, από τη μητέρα της. Πριν από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, πρόκειται για 16χρονη που έχασε χθες τη ζωή της από κορονοϊό. Μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» έχοντας χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να αναταχθεί.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (μοριακή εξέταση) η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό. Η Φιλιππινέζα μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία διενεργείται. Εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη covid19 η καρδιακή λειτουργία, είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές.

Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο. Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος παρατηρείται αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ κατά τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid ήταν συνήθως δύο έως τρία.

Όλοι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που προσπάθησαν να επαναφέρουν το 16χρνο κορίτσι στη ζωή είναι πλέον σε καραντίνα.

Πηγή efimerida.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νεκρή 16χρονη από τον COVID 19 – Τρίτο ανήλικο θύμα στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.