ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στα πρόστιμα!

Ο κορονοϊός έχει κλείσει τους πολίτες στα σπίτια τους, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα στο έπακρο. Νέο αρνητικό ρεκόρ άσκοπων μετακινήσεων καταγράφηκε την Τρίτη 31/3 σε όλη τη χώρα, με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν μέσα σε ένα 24ωρο 2.561 παραβάσεις (πρόστιμο των 150 ευρώ) σε όλη την Ελλάδα. Τα πρόστιμα της Τρίτης...
Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στα πρόστιμα!

Ο κορονοϊός έχει κλείσει τους πολίτες στα σπίτια τους, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα στο έπακρο. Νέο αρνητικό ρεκόρ άσκοπων μετακινήσεων καταγράφηκε την Τρίτη 31/3 σε όλη τη χώρα, με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν μέσα σε ένα 24ωρο 2.561 παραβάσεις (πρόστιμο των 150 ευρώ) σε όλη την Ελλάδα.

Τα πρόστιμα της Τρίτης είναι ύψους 384.150 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σταδιακή αύξηση των παραβάσεων, καθώς εδώ και τρεις ημέρες σπάει το ένα ρεκόρ παραβάσεων μετά το άλλο.

Τη Δευτέρα 30/3 τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί ήταν 2.193 παραβάσεις (ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι εκείνη την ημέρα) και την Κυριακή ήταν 1.835 πρόστιμα (επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι εκείνη την ημέρα). Χθες, Τρίτη, τα πιο ανησυχητικά νούμερα ήρθαν από την Αττική, όπου οι παραβάσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 1.051 πολίτες που έκαναν άσκοπες μετακινήσεις σε σχέση με τους 750 που είχαν εντοπιστεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα (αύξηση περίπου 30%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπολογισμοί σοκ: Έως και μισό εκατομμύρια νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα! (vid)

Αναλυτικότερα, χθες τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν ως εξής: 1051 στην Αττική, 212 στη Θεσσαλονίκη, 212 στη Δυτική Ελλάδα, 166 στα Ιόνια Νησιά, 138 στην Κεντρική Μακεδονία, 134 στην Κρήτη, 126 στην Πελοπόννησο, 108 στη Θεσσαλία, 104 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 91 στη Στερεά Ελλάδα, 85 στο Νότιο Αιγαίο, 81 στην Ήπειρο, 40 στο Βόρειο Αιγαίο και 16 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 13.195 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Το συνολικό ύψος των προστίμων είναι ύψους 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες 9 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα, ως ακολούθως: 2 στην Ήπειρο, 2 στη Θεσσαλία, 2 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 318 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 326 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αφού ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στα πρόστιμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.