ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα – Οι περιοχές χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα

Νέα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα αποτυπώνει η «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ, που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι...
Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα – Οι περιοχές χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα

Νέα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα αποτυπώνει η «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ, που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 6 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 20. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.755 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 55,2% άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ΜΕΘ ο Μπόρις Τζόνσον – Αναλαμβάνει ο Ντομινίκ Ράαμπ!

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 6 την Δευτέρα (6/4), ενώ από την έναρξη της επιδημίας είχαν καταγραφεί συνολικά 79 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 90 (78,9% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων):

Από το σύνολο των 1.755 κρουσμάτων, 361 (20,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 655 (37,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Κορονοϊός: Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Mε βάση τον παραπάνω χάρτη, οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι οι εξής:

Γρεβενών
Καρδίτσας
Ευρυτανίας
Αιτωλοακαρνανίας
Φωκίδας

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα):

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα (σ.σ.: 6 Απριλίου), στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1.694 (6,5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα – Οι περιοχές χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.