ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε ότι θα διακοπούν οι πτήσεις

Οι Σύλλογοι των Ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια θα παραμείνουν ανοιχτά
Κορονοϊός: Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε ότι θα διακοπούν οι πτήσεις

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (19/3) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε επιπλέον περιοριστικά μέτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του Απριλίου. Προβλέπεται η  υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Σύλλογοι των Ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια θα παραμείνουν ανοιχτά εντός των ημερών.

Από την Παρασκευή (20/3) θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση του αν εφαρμόζεται η 14ημερη καραντίνα όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα, αλλά όπως είπε θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια αλλά και του αν τηρείται η 14ημερη καραντίνα.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας παρά μόνο μέτρο για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα και όπως είπε, οι αρχές απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες και όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι για επανεξέταση στο αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων εκτός οικιών και ευχαρίστησε όσους εργάζονται για τον περιορισμό της επιδημίας, κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα.

Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα – 16 διασωληνωμένοι

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε ότι θα διακοπούν οι πτήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.