ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ο Βασιλακόπουλος αδειάζει την κυβέρνηση για τα μέτρα στα σχολεία

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, προβλέπει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Κορονοϊός: Ο Βασιλακόπουλος αδειάζει την κυβέρνηση για τα μέτρα στα σχολεία

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, χτύπησε το δικό του… καμπανάκι με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη έναν επιστήμονα που αδειάζει την κυβέρνηση για τα μη ουσιαστικά μέτρα προφύλαξης στα σχολεία και το πόσο καιροσκοπικά συμπεριφέρονται στην πανδημία με έλλειψη σοβαρότητας.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η σχολική χρονιά ξεκινά με περίπου 400 διασωληνωμένους και 35 με 40 νεκρούς ημερησίως, «σα να πέφτει κάθε μέρα ένα λεωφορείο στο γκρεμό».

«Όλα αυτά τα οποία συζητούμε, πώς θα ανοίξουμε τα σχολεία μας ή τα πανεπιστήμιά μας με ασφάλεια, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψης. Θα αρχίσει σιγά – σιγά να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» σημείωσε.

«Φέτος έχουμε έναν δυο φορές πιο μεταδοτικό ιό, άρα τα μέτρα που έπαιρναν πέρσι έχουν μισή αποτελεσματικότητα. Κοινή λογική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά που συζητούμε πως θα ανοίξουμε σχολεία και πανεπιστήμια με ασφάλεια θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων θα αρχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας».

Επικαλέστηκε αμερικανική μελέτη σύμφωνα με την οποία η λειτουργία των σχολείων δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα μόνο σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων είναι ιδιαίτερα υψηλά. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος, το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει στο 60% στους ενήλικες.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Επίσημα στις πιθανές παρενέργειες το σύνδρομο Guillain-Barré

Άρης: Φιλική νίκη επί της Πέλιστερ

The Bachelor: Αυτή είναι η άγνωστη ζωή της Ιζαμπέλα Παυλίδου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ο Βασιλακόπουλος αδειάζει την κυβέρνηση για τα μέτρα στα σχολεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.