ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οδήγησε στην αναβολή κρίσιμων προληπτικών εξετάσεων – Τι έδειξε έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο

Περισσότερο από ποτέ το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην υγεία, με την πανδημία να μονοπωλεί την προσοχή όλων. 
Κορονοϊός: Οδήγησε στην αναβολή κρίσιμων προληπτικών εξετάσεων – Τι έδειξε έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο

Κορονοϊός: Περισσότερο από ποτέ το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην υγεία, με την πανδημία να μονοπωλεί την προσοχή όλων. 

Ο κορονοϊός οδήγησε σε απότομη μείωση των εξετάσεων που βοηθούν στον εντοπισμό όγκων (υπερήχους, τομογραφίες, αξονικές, μαγνητικές κ.λπ.).

Αυτό προφανώς ενδέχεται να σταθεί εμπόδιο στην έγκαιρη διάγνωση ορισμένων πρώιμων καρκίνων.

Παράλληλα, αναβάλλονται τα καθιερωμένα ραντεβού για θεραπείες στον γιατρό ή το νοσοκομείο.

Σημειώνεται επίσης μεγάλη μείωση όχι μόνο στα προκαθορισμένα ραντεβού αλλά και στα επείγοντα περιστατικά που εισάγονται σε νοσοκομεία.

Οι ασθενείς, υπό τον φόβο του κορονοϊού, επιλέγουν να υπομείνουν τα συμπτώματά τους από το να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο.

«Κάθε επιτυχής θεραπεία ξεκινά με τη σωστή διάγνωση. Ο προσεκτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν ζωτικής σημασίας, ακόμα και σε περιόδους πανδημίας. Η πανδημία προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε διαδικασίες.

Παρά το ότι έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι άνθρωποι ακόμη δεν αισθάνονται ασφαλείς να επισκεφτούν κάποιο ιατρείο ή να προγραμματίσουν κάποια ιατρική πράξη, καθώς ο φόβος τους να προσβληθούν από τον κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από το φόβο να προσβληθούν από κάποια άλλη ασθένεια.

Παρά την ταλαιπωρία που προκαλείται από την πανδημία του Covid-19, πρέπει να προσέξουμε την υγεία μας. Μην διστάσετε να κάνετε τακτικούς ελέγχους, αν ανήκετε σε ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς επίσης να συμβουλεύεστε το γιατρό και να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις, αν εμφανίσετε συμπτώματα ασθένειας».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Eυστάθιος Ε. Δετοράκης, Iατρός Ακτινολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Affidea στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τέλος αξίζει να προστεθεί ότι έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι σχεδόν 1.000.000 γυναίκες έχασαν, ακύρωσαν ή ανέβαλαν το καθιερωμένο ραντεβού τους για μαστογραφία ή μαγνητική τομογραφία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Οδήγησε στην αναβολή κρίσιμων προληπτικών εξετάσεων – Τι έδειξε έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.