ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός Παγώνη: «Δύσκολος ο Οκτώβριος αν δεν πιάσουμε το 80% στα εμβόλια»

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τους δείκτες του κορονοϊού στη χώρα μας, οι οποίοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα
Κορονοϊός Παγώνη: «Δύσκολος ο Οκτώβριος αν δεν πιάσουμε το 80% στα εμβόλια»

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τους δείκτες του κορονοϊού στη χώρα μας, οι οποίοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνοντας ότι «θα φτάσει η ημέρα που θα μιλήσουμε για μηδέν θανάτους, αν συντονιστούμε όλοι και εμβολιαστούμε».

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Mega: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν εμβολιαστεί υπάρχουν μεταλλάξεις που τον απειλούν, αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή».

«99,9% για να μην πω 100% όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα σε ΜΕΘ. Μπορεί κάποιος να νοσήσει, υπάρχει ένα παράθυρο 10%. Γιατί να νοσήσει από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί; Γιατί να νοσήσουμε;. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην πάμε για εμβολιασμό. Πριν ξεκινήσουν για διακοπές πρέπει να πάνε για εμβολιασμό. Η νόσος είναι εδώ, οι μεταλλάξεις είναι εδώ, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Αναφορικά με τις αμφιβολίες του κόσμου και των νέων παιδιών ως προς τον εμβολιασμό, η κυρία Παγώνη, ανέφερε: «Τα παιδιά είναι έτσι επειδή λέγαμε από την αρχή ότι και να νοσήσουν οι νέοι δεν θα έχουν σοβαρά συμπτώματα».

Παράλληλα, συμφώνησε και στη θέση ότι η άρνηση εμβολιασμού πέρασε και ως «αντισυστημική στάση», ενώ αναφέρθηκε στην στάση της εκκλησίας που είπε ότι πρέπει να είναι βοηθητική.

Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης έκανε μια αντίδραση, ο συνάδελφος Πολάκης πρέπει να έχει πάει ήδη να εμβολιαστεί», η κα Παγώνη ενημέρωσε ότι το «92,3% των νοσοκομειακών γιατρών είναι εμβολιασμένοι, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τους νοσοκομειακούς».

«Οι προσωπικές απόψεις των γιατρών δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, οι επιστημονικές απόψεις ενδιαφέρουν», σχολίασε αναφορικά σε γιατρούς που μιλούν με δισταγμό απέναντι στα εμβόλια. «Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, η τεχνική του εμβολίου είναι τέτοια που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, μπορούν όλοι να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε.

«Αν δεν πιάσουμε το 80% τα πράγματα από Οκτώβρη δεν θα πάνε καλά», υπογράμμισε επίσης η Ματίνα Παγώνη.

Τέλος, αναφορικά με την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, αποκάλυψε ότι «έχουν απολυθεί τρεις γιατροί».

Διαβάστε επίσης

Καινούργιου: Δεν τα παρατάει το OPEN – Θα ματσάρει την προσφορά για να την κρατήσει;

Ο Πιτίνο μας δίνει μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε

Χαίρεσαι να ξενυχτάς γι’ αυτή την ομάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός Παγώνη: «Δύσκολος ο Οκτώβριος αν δεν πιάσουμε το 80% στα εμβόλια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.