Κορονοϊός: Πάει για ως έχει το ωράριο σε μπαρ- εστιατόρια- καφέ


Sportime Team

Κορονοϊός: Πάει για ως έχει το ωράριο σε μπαρ- εστιατόρια- καφέ


Ο κορονοϊός έχει αλλάξει όλες τις συνήθειες μας και ο κλάδος της εστίασης έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Οι επαγγελματίες στον συγκεκριμένο χώρο αντιδρούν για το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο.

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση, ωστόσο οοι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης να αντιδρούν στο γεγονός ότι αναγκάζονται να κλείνουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες στις 12 το βράδυ, βέβαια όχι μόνο το ωράριο δεν θα αλλάξει, αλλά θα έρθει και ένας νέος κατάλογος με μέτρα για την Αττική.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εδώ και καιρό ζητούν επιτακτικά αναθεώρηση του ωραρίου τους. Όπως φαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με όσο τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όχι μόνο δεν θα αλλάξει το ωράριο μπαρ και εστιατορίων αλλά θα έρθει και ένας νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων.

Σε ερώτηση ειδικά για το ωράριο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στην Αττική δεν είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση ακόμη, καθώς τα κρούσματα του νέου ιού αυξάνονται.

Κατάλογο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική καταρτίζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όποιο νέο μέτρο χρειαστεί τόνισε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην πανδημία καθώς όπως τόνισε οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

Το πιστοποιεί η έκρηξη των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ανέφερε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε τα παραδείγματα της Γαλλίας, καθώς και το παράδειγμα του Ισραήλ όπου προχωράει σε νέο lockdown.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Sportime Extras