ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πάμε για ολικό lockdown: Έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου-Παρών ο Μητσοτάκης!

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη υπό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρών είναι οι Κικίλιας,Χαρδαλιάς και Τσιόδρας!
Κορονοϊός – Πάμε για ολικό lockdown: Έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου-Παρών ο Μητσοτάκης!

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη υπό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρών είναι οι Κικίλιας, Χαρδαλιάς και Τσιόδρας!

Κορονοϊός: Την «βόμβα» για ένα σκληρό lockdown στην Αττική έριξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας πρωί στο OPEN.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγή: Thestival

Κικίλιας: «Θα προτείνω lockdown σαν του Μαρτίου»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως θα εισηγηθεί την επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η κατάσταση με τις εισαγωγές τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ ανησυχητική, καθώς όπως είπε: «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Αν συνεχιστεί και σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών λόγω του Κορονοϊού, τότε θα κάνει αυτή την εισήγηση.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχολεία και αν αυτή η εξέλιξη θα φέρει νέο «λουκέτο», ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

Κορονοϊός: Νέα μέτρα λόγω της διασποράς στην Αττική

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν οδεύουμε προς ένα lockdown, παρόμοιο με εκείνο του περασμένου Μαρτίου. Ύστατη ελπίδα, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και η ελπίδα ότι θα σταθούν ικανά να ανακόψουν την επέλαση του κορονοϊού.

Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» με τα μισά κρούσματα της χώρας να καταγράφονται καθημερινά σε αυτήν. Αυτό αποτυπώνεται και στην ανάλυση του ιιού φορτίου στα λύματά της. Σύμφωνα με τον καθηγητή Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη, «η συγκέντρωση του ιού στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια αύξηση της τάξης του 205%». Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 100.000 φορείς.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Πάμε για ολικό lockdown: Έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου-Παρών ο Μητσοτάκης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.