Κορονοϊός - Παππάς: «Τα μέτρα δεν τηρούνται, έρχεται έκρηξη και 3ο κύμα» (vid)

Φιλοξενούμενος στο OPEN TV το πρωί της Πέμπτης (21/1) ο Γιώργος Παππάς είπε: «Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι με τίποτα, ειδικά μετά την πρώτη δόση»

Ο παθολόγος Γιώργος Παππάς μίλησε για την αντοχή του εμβολίου της Pfizer, απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Φιλοξενούμενος στο OPEN TV το πρωί της Πέμπτης (21/1) ο Γιώργος Παππάς είπε: «Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι με τίποτα, ειδικά μετά την πρώτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην συνέχεια τόνισε πως «τα εμβόλια την κάνουν τη δουλειά τους και για τις μεταλλάξεις. Το νοτιοαφρικανικό στέλεχος είναι διαφορετικό, πιο ισχυρό, ενώ το βρετανικό στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό. Ωστόσο το εμβόλιο καλύπτει τις μεταλλάξεις σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες».

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο κ. Παππάς μίλησε και για την διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, όπου και έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου: «Φοβάμαι ότι η έκρηξη θα ακολουθήσει περισσότερο την χαλάρωση. Τα μέτρα δεν τηρούνται, πάμε γυρεύοντας. Δεν εφαρμόστηκαν σωστά τα lockdown. Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τοπικά, χωρίς να επιτρέπεται η μετακίνηση ανάμεσα σε νομούς».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Παππάς μίλησε και για την πρόταση, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όπου και είπε: «Σε έναν-δύο μήνες θα ξέρουμε πόσο μας θωρακίζει το εμβόλιο. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο «διαβατήριο» δεν έχει αξία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκμηδενίσουμε τον ιό στην Ευρώπη. Χρειάζεται αυστηρότερη και πιο στοχευμένη ιχνηλάτηση σε βεβαρημένες περιοχές και σε εστίες υπερμετάδοσης. Καίμε τεστ με τα τυχαία».

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.