ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πρόστιμα: Παρά την επέλαση της «Μήδειας», έγιναν πάνω από 40.000 έλεγχοι (pic)

Κορονοϊός – Πρόστιμα: Μπορεί η «Μήδεια» να σαρώνει τη χώρα, ωστόσο οι Αρχές συνεχίζουν απτόητες τους ελέγχους, ξεπερνώντας χθες (16/2) τους 40.000.
Κορονοϊός – Πρόστιμα: Παρά την επέλαση της «Μήδειας», έγιναν πάνω από 40.000 έλεγχοι (pic)

Κορονοϊός – Πρόστιμα: Μπορεί η «Μήδεια» να σαρώνει τη χώρα, ωστόσο οι Αρχές συνεχίζουν απτόητες τους ελέγχους, ξεπερνώντας χθες (16/2) τους 40.000.

Κορονοϊός: Η κακοκαιρία Μήδεια έχει κάνει την επέλασή της σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας αρκετά και σοβαρά προβλήματα κυρίως στην Αττική.

Μάλιστα ο έντονος χιονιάς, είχε ως αποτέλεσμα να πάρει φωτιά μετασχηματιστής της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι και αφήνοντας χωρίς θέρμανση πάνω από 250.000 νοικοκυριά.

Ωστόσο, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Εθνική Αρχή Διαφάνειας κά) δεν πτοήθηκαν, πραγματοποιώντας κανονικά ελέγχους για παραβάσεις αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό, φτάνοντας σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τους 40.950. Μάλιστα, καταγράφηκαν 779 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 243.250 ευρώ.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση της ΕΑΔ, την Τρίτη διενεργήθηκαν συνολικά 40.950 έλεγχοι, από τους οποίους καταγράφηκαν 779 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 243.250 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (35.950).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας
Μη νόμιμη μετακίνηση
Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Έλεγχοι covid 19

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερις (4) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολής λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολής σε ένα (1) μίνι μάρκετ για υπέρβαση του ορίου πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ στον υπεύθυνο γυμναστηρίου αθλητικού συλλόγου και 5.000€ στον νόμιμο εκπρόσωπο του συλλόγου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) διοργανωτή κοινωνικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Αττικής.
Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Κορονοϊός – Ελλάδα: 755 νέα κρούσματα – 13 νεκροί – 313 διασωληνωμένοι

Σκιάθος – Κακοκαίρια Μήδεια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Χωρίς ρεύμα για 30 ώρες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Πρόστιμα: Παρά την επέλαση της «Μήδειας», έγιναν πάνω από 40.000 έλεγχοι (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.