ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πάτρα: Έξι γιατροί θετικοί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Θετικοί στον κορονοϊό COVID-19 αποδείχθηκαν έξι γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο.
Κορονοϊός – Πάτρα: Έξι γιατροί θετικοί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Κορονοϊός – Πάτρα: Έξι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά από ειδικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο .

Από αυτούς οι 4 είναι ειδικευόμενοι και οι 2 ειδικευμένοι. Όλοι εργάζονταν στις παθολογικές κλινικές, στις οποίες νοσηλεύονται ασθενείς που πάσχουν από την νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής είχαν παρουσιάσει συμπτώματα. Μετά την επιβεβαίωση των τεστ, βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εμφανίζουν επιπλοκές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iatropedia.gr Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο ένας από τους έξι γιατρούς εργάζεται στο νοσοκομείο του Πύργου.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, πάντως, είναι νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Έτσι οι μολύνσεις ατόμων από το προσωπικό δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. Πριν από λίγες εβδομάδες θετικοί στον ιό είχαν αποδειχθεί τρία ακόμη άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία είχαν νοσήσει μετά από επαφή με τον 67χρονο άνδρα από τους Αγίους Τόπους, που τελικά έχασε τη ζωή του και καταγράφηκε ως το πρώτο θύμα της νόσου στην πατρίδα μας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας, Δ. Ζιαζιάς απευθύνει έκκληση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και αποστολή του απαραίτητου εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Πάτρα: Έξι γιατροί θετικοί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.