×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κορονοϊός: Περίπου 7,500 χειρουργεία ανά εβδομάδα ακυρώνονται στην Ελλάδα λόγω του ιού


Sportime Team

Κορονοϊός: Περίπου 7,500 χειρουργεία ανά εβδομάδα ακυρώνονται στην Ελλάδα λόγω του ιού


Πολλά προβλήματα στις χειρουργικές επεμβάσεις παγκοσμίως έχει φέρει ο κορονοϊός, με ασθενείς να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και να μην μπορούν να θεραπευτούν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα που έγινε, περίπου 28 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις έχουν ακυρωθεί σε όλο τον πλανήτη για το 2020. Όσον αφορά τη χώρα μας, οι ακυρώσεις μέχρι τώρα είναι 7,500 ανά εβδομάδα κατά το τρίμηνο της κρίσης, μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός:«Μυστήριο» για τους επιστήμονες η Ελλάδα-Έχει νοσήσει κάτω από το 0,5% του πληθυσμού

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε πληροφορίες χειρουργών, από συνολικά 359 νοσοκομεία σε 71 χώρες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στο αποκορύφωμα της COVID-19 η ακύρωση φθάνει το 72,3% των προγραμματισμένων επεμβάσεων παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν τρεις στις τέσσερις. Οι περισσότερες ακυρώσεις αφορούν ορθοπεδικές επεμβάσεις (6,3 εκατομμύρια), ενώ οι ακυρώσεις ή αναβολές επεμβάσεων σε καρκινοπαθείς φέτος εκτιμώνται σε 2,3 εκατομμύρια διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασική αιτία αναβολής ή ακύρωσης ενός χειρουργείου είναι για να εμποδιστεί η μετάδοση που έχει ο κορονοϊός σε ασθενείς, ενώ οι χειρουργικές μονάδες σε πολλά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε ΜΕΘ.Τελευταία Νέα