ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία – Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο Στέλιος Πέτσας, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα της οικονομίας μετά το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχρεωθεί κανείς να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού!
Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία – Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά βρέθηκε ο Στέλιος Πέτσας, που μίλησε για την άρση του lockdown και το εμβόλιο του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι το άνοιγμα της οικονομίας εξετάζεται για πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα έχουμε όλοι.

Αρχικά τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση» και έκανε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», ενώ επεσήμανε ότι ο ρυθμός μετάδοσης φαίνεται να πέφτει.

Στη συνέχεια ανέφερε πως είναι πιο ασφαλές να ανοίξει η εκπαίδευση και στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Πάει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown – Με περιορισμούς και οι γιορτές

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις,  ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε ότι πάνω από 2 εκατ. εμβόλια θα είναι διαθέσιμα και όπως έχει προβλέψει η κυβέρνηση, θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, με τον κάθε πολίτη να έχει τη δική του ευθύνη.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα στήριξης στην οικονομία θα συνεχιστούν». Μάλιστα, έχει προβλεφθεί για το 2021 να δοθούν 7,5 εκατ. ευρώ για στήριξη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία – Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.