ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Πιερρακάκης: «Ακόμη και στα φαρμακεία το ραντεβού για το εμβόλιο»

ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού «είναι ίσως η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο».
Κορονοϊός-Πιερρακάκης:  «Ακόμη και στα φαρμακεία το ραντεβού για το εμβόλιο»

ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού «είναι ίσως η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

Tον σχεδιασμό για το πώς οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν εξήγησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού» τόνισε «είναι ίσως η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αποτελεί μια τεράστια πρόκληση με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν συνολικά από την κυβέρνηση».

Ειδικότερα, σχετικά με τους τρόπους προγραμματισμού των πολιτών για να κάνουν το εμβόλιο, ο υπουργός ανέφερε ότι «όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει θα χρησιμοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείνονται πολλά από τα ραντεβού». Σκοπός μας, τόνισε είναι «να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευόμενα sms, για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι».

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «θα υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος μέσω μιας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα είναι το εμβόλιο στο gov.gr, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και με βάση της προτυποποίησης των ομάδων εμβολιασμού που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «επειδή δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας ψηφιακές δεξιότητες, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια για το κλείσιμο των ραντεβού». Συγκεκριμένα, «θα αξιοποιηθούν τα 10.000 φαρμακεία της χώρας ως σημεία όπου θα μπορεί ο πολίτης να κλείσει τα ραντεβού του, ενώ εξετάζουμε και το ενδεχόμενο της χρήσης των ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα ανέφερε πως «είναι πιθανόν να ανακοινωθούν και άλλα κανάλια όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες του εμβολιασμού». Ο Κυριάκος Πιερρακάκος υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να κατοχυρώσουμε την άρτια λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμβολίου, αλλά κυρίως να κατοχυρωθεί ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σωστά, προγραμματισμένα και τα ραντεβού θα κλειστούν επίσης με αυτό τον τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξηγήσεις του Λιμενικού από το Marine Traffic που «βάφτισε» Kardak τα Ίμια

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε έναν απολογισμό του έργου που είχε προγραμματσει η κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2020 και ανέφερε πως «την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή των δικτύων της 5ης γενιάς με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας του 5G» σημειώνοντας ότι στις περισσότερες χώρες η δημοπρασία αυτή, λόγω του κορονοϊού, έχει πάει πίσω. Εμείς, είπε, στην Ελλάδα παρά την πανδημία ολοκληρώσαμε 70 νομοθετικές ενέργειες και η δημοπρασία ολοκληρώνεται.

Επίσης μέχρι το τέλος του 2020 οι εφαρμογές του cov.gr θα είναι και στο κινητό τηλέφωνο κάτι που λίγες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυτή την εφαρμογή. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ενταχθούν στις υπηρεσίες -τηλεδιασκέψεις του δημοσίου και τα προξενεία προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ομογενείς. Ακόμη μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει δημιουργηθεί και η πύλη ανοικτών δεδομένων του ελληνικού δημοσίου, όπου θα παρέχονται ανώνυμα δεδομένα σε επιχείρηση, τον ερευνητή και για οποιοδήποτε Έλληνα θέλει να τα επεξεργαστεί καθώς είναι ένας μεγάλος πλούτος για στρατηγικούς σχεδιασμούς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως καθημερινά δημοπρατούνται μεγάλα και μικρά έργα. Ανέφερε πως τη νέα χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης το 20% θα διοχετευτεί σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως είναι η Βίβλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Πιερρακάκης: «Ακόμη και στα φαρμακεία το ραντεβού για το εμβόλιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.