ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ποιοι είναι οι άνθρωποι βιολογικά όπλα που διέδωσαν τρομερά τον ιό

Κορονοϊός:  Ο ασθενής «μηδέν» του COVID 19 ήταν στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Γιουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, με κάποιους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως αυτό έγινε περί των μέσων του περασμένου Νοεμβρίου. Όμως από τον ιό δεν επλήγη μόνο η Κίνα αλλά όλος ο πλανήτης. Ο νέος κορονοϊός πήρε διαστάσεις πανδημίας και όπως...
Κορονοϊός: Ποιοι είναι οι άνθρωποι βιολογικά όπλα που διέδωσαν τρομερά τον ιό

Κορονοϊός:  Ο ασθενής «μηδέν» του COVID 19 ήταν στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Γιουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, με κάποιους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως αυτό έγινε περί των μέσων του περασμένου Νοεμβρίου.

Όμως από τον ιό δεν επλήγη μόνο η Κίνα αλλά όλος ο πλανήτης.

Ο νέος κορονοϊός πήρε διαστάσεις πανδημίας και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι άνθρωποι κλειδιά, αποτέλεσαν αυτό που λένε οι Αμερικάνοι τους «Super-spreaders» ή αλλιώς τα βιολογικά όπλα, συμμάχους του ιού.

Ποιοι είναι αυτοί οι «Super-spreaders»;

Στην Κίνα ο πρώτος ασθενής του ιού πιστεύεται ότι ήταν ένας 55χρονος άνδρας ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό στις 17 Νοεμβρίου. Οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν το περιστατικό ως το πρώτο, αλλά είναι πολύ δύσκολο όπως υποστηρίζουν να απαντήσουν με βεβαιότητα πως ο συγκεκριμένος άνδρας είναι το ασθενής «μηδέν».

Συνολικά εννιά άνθρωποι στην Κίνα (πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ήταν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, το Νοέμβριο, όμως κανένας από αυτούς δεν ονομάστηκε ασθενής «μηδεν».

Στην Ιταλία ο άνθρωπος που θεωρείται ο ασθενής «μηδέν» που διέδωσε τον ιό με τρομακτικές συνέπειες ήταν ένας άνδρας κοντά στα 35, ο οποίος εμφάνισε στις 18 Φεβρουαρίου συμπτώματα πνευμονίας, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί το τοπικό νοσοκομείο της Λομβαρδίας.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν για τον προηγούμενο ένα μήνα από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ασυμπτωματικός, συνεχίζοντας να παίζει μπάλα, να κάνει τζόκινγκ να τρώει σε εστιατόρια με τους φίλους του και να πίνει ποτά στα μπαρ της πόλης του.

Λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του στην κλινική της Λομβαρδίας ξεκίνησε ο εφιάλτης για την Ιταλία, με τους χιλιάδες νεκρούς.

Στα… βιολογικά όπλα του κορονοϊού λογίζεται και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Αυτός που έγινε στην Βόρεια Ιταλία μεταξύ της Αταλάντα και της Βαλένθια.

Ο ποδοσφαιρικός αυτός αγώνας θεωρείται σημαντικός για την διάδοση του κορονοϊού στις δύο χώρες, οι οποίες χτυπήθηκαν σκληρά (πιο σκληρά από όλες στην Ευρώπη), από τον θανατηφόρο ιό.

Στην Αυστραλία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 ήταν ένας άνδρας 50 ετών, ο οποίος επέστρεψε από την Γιουχάν στην Μελβούρνη στ ις 25 Ιανουαρίου.

Τις επόμενες μέρες παρά τις οδηγίες των αρχών προς τους πολίτες να παραμένουν σπίτι τους, το φως της δημοσιότητας είδαν φωτογραφίες από Αυστραλούς να κάνουν μπάνιο στις παραλίες του Bondi Beach. Στην συγκεκριμένη περιοχή καταγράφονται τα μισά κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με όλη την Αυστραλία.

Δραστικό ρόλο στην διάδοση του κορονοϊού στην Αυστραλία ήταν το κρουαζιερόπλιο Ruby Princess το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Σίδνεϊ στις 19 Μαρτίου, με 400 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αυξάνοντας κατά 10% των αριθμό των κρουσμάτων στην Αυστραλία.

H ασθενής «μηδέν» της Νότιας Κορέας έχει μείνει γνωστή με το όνομα «ασθενής 31».

Ήταν 17 Φεβρουαρίου όταν μία 61χρονη γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο της Σεούλ για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε πως είναι 31η φορέας του νέου κορονοϊού. Έμοιαζε σαν μία τυπική περίπτωση κρούσματος έως την στιγμή που οι γιατροί διαπίστωσαν,ιχνηλατώντας  της επαφές της, πως τις προηγούμενες 10 μέρες η συγκεκριμένη γυναίκα συμμετείχε σε λειτουργίες στην εκκλησία την οποία ήταν μέλος, με τουλάχιστον 1000 άλλους πιστούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ποιοι είναι οι άνθρωποι βιολογικά όπλα που διέδωσαν τρομερά τον ιό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.