ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Πόλεμος» για το αν θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Διαφωνία υπάρχει μεταξύ των ιατρών αν θα πρέπει ο κόσμος να βγάλει τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.
Κορονοϊός: «Πόλεμος» για το αν θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Κορονοϊός: Διαφωνία υπάρχει μεταξύ των ιατρών αν θα πρέπει ο κόσμος να βγάλει τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Κορονοϊός: O Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ, για την πορεία του Κορονοϊού. Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, τόνισε πως ως τις αρχές του 2022, τον Κορονοϊό θα τον αντιμετωπίζουμε ως γρίπη.

Επίσης σημείωσε πως τις επόμενες εβδομάδες, τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεν θα χρειάζεται να τις φοράμε. Παρόλα αυτά συστήνει την χρήση μάσκας, εκεί που θα έχει συνωστισμό.

Το καλό σε σχέση με πέρσι το καλοκαίρι είναι όπως τόνισε, πως φέτος υπάρχουν τα εμβόλια και αρκετά διαγνωστικά τεστ για τον ιό (self test, rapid test). Το κακό νέο όμως είναι πως οι παραλλαγές του Κορονοϊού, τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Πρόσθεσε δε πως όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είναι καλυμμένοι απέναντι στις μεταλλάξεις. Ωστόσο εξέφρασε τον φόβο πως μπορεί να δημιουργηθούν παραλλαγές, που να μη τις καλύπτουν τα εμβόλια. Αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί πάντως στο 70-80% θα δημιουργηθεί τείχος ανοσίας.

Την ίδια άποψη πάντως δεν έχει η Αθηνά Λινού. Η οποία κρούει το κώδωνα του κινδύνου και τονίζει πως υπάρχει το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος. Τόνισε πως υπάρχει η αναγκαιότητα να εμβολιαστούμε όλοι για να προστατευτούμε.

Το τέταρτο κύμα αν έρθει θα αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πολύ επικίνδυνη και θα έχουμε θέμα με τους ανεμβολίαστους αν έρθει στην Ελλάδα.

Τέλος σημείωσε στο ΑΝΤ1, σε αντίθεση με τον κ. Βατόπουλο, πως χρειάζεται ο κόσμος να συνεχίσει να φοράει τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους. Καθώς ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται και πως: «Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις».

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Γλυκά Νερά – Video : Οι δηλώσεις του Γεωργιανού που κατηγορεί οτι τον έδερναν στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσει

Τα Φιλαράκια: Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής που δίνει μάχη με τον καρκίνο!

ΠΑΟΚ: Καμία πόρτα, κανένας σύμμαχος για Πρίγιοβιτς!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Πόλεμος» για το αν θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.