ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πώς να πάρεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Κορονοϊός: Στην Ιταλία, η κρισιμότητα της κατάστασης έφερε ολικό black out στη χώρα. Υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι και μετακινήσεις μόνο αν κριθεί ανάγκη. Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν υπάρχει η ανάγκη γα καραντίνα δύο εβδομάδων;
Κορονοϊός: Πώς να πάρεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Κορονοϊός: Έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά. Στην Ελλάδα πλησιάζουμε τα 100 κρούσματα και ήδη έχουν αρχίσει οι απαγορεύσεις. Για αρχή αφορούν τις συναθροίσεις, σε γήπεδα, σε ΚΑΠΗ, σε συναυλίες και η λίστα μεγαλώνει.

Στην Ιταλία, η κρισιμότητα της κατάστασης έφερε ολικό black out στη χώρα. Υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι και μετακινήσεις μόνο αν κριθεί ανάγκη.

Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν υπάρχει η ανάγκη γα καραντίνα δύο εβδομάδων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλία – κορονοϊός: Πανικός στους δρόμους – ουρές στα σούπερ μάρκετ (vid)

Ορίστε μερικά τιπς για να είστε προετοιμασμένοι. Πάντα με σύνεση και δίχως την ανάγκη να σηκώσουμε τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Και φυσικά μία ίωση είναι, όχι πόλεμος!

Αποθέματα σε προϊόντα μακράς διαρκείας

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μακαρόνια, το ρύζι, τα όσπρια, οι κονσέρβες και τα κατεψυγμένα προϊόντα. Ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα για όλους. Με 4 πακέτα από μακαρόνια, ρύζι και όσπρια, 5-6 κονσέρβες από ψάρια και ντοματάκια, καθώς και 3-4 πακέτα από κατεψυγμένα λαχανικά και θαλασσινά είσαι έτοιμος.

Τα απαραίτητα σνακ

Εδώ ανήκουν οι ξηροί καρποί, οι μπάρες δημητριακών, τα αλλαντικά, το τυρί, τα φρούτα και οι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων, που θα σου παρέχουν πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και βιταμίνες.

Κρέας και ψάρι στην κατάψυξη

Το κρέας και το ψάρι είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος, χρειάζεται να καταναλώνει φαγητά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να δυναμώσει.

Μία άλλη, απλή λύση, είναι η παρασκευή φαγητών που μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη. Χρειάζονται μόνο ζέσταμα και καλή όρεξη.

Μην ξεχνάς τον καφέ!

Και όχι μόνο. Ζάχαρη και γάλα είναι απαραίτητα. Μαζί και ροφήματα βοτάνων, τσάι και χαμομήλι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πώς να πάρεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.