ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πώς θα είχαμε 11.000 κρούσματα τη μέρα

Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Κορονοϊός: Πώς θα είχαμε 11.000 κρούσματα τη μέρα

Κορονοϊός: Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Τα πράγματα εξελίσσονται περίπου ομαλά, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό σοκ από το Πάσχα. Έχουμε μείωση 35% στα κρούσματα», είπε ο κ. Τζανάκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Έπειτα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Έχουμε σημαντική μείωση στους διασωληνωμένους αλλά και στους νοσηλευόμενους. Οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων θα τηρήσουν τους κανόνες, δεν θα είναι αρνητική η μεγάλη εικόνα αν τηρήσουμε τα μέτρα.

Υπάρχουν περιοχές που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, όπως στην Αιτωλοακαρνανία, όπου τις ημέρες του Πάσχα υπήρχε μεγάλη άνοδος στα κρούσματα. Πρέπει να δούμε στην επαρχία τι ρόλο έπαιξαν οι θρησκευτικές τελετές, όπου μαζεύτηκε κόσμος».

Ερωτηθείς για την Κάλυμνο, ο κ. Τζανάκης είπε: «Βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από την αρχή του πανδημικού κύματος. Αν όλη η χώρα είχε το ιικό φορτίο που έχει αυτή την στιγμή η Κάλυμνος, θα μετράγαμε 11.000 κρούσματα ημερησίως.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην Κάλυμνο παρουσιάζουν ραγδαία μείωση. Επιτέλους εφαρμόστηκαν τα μέτρα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εμβόλιο AstraZeneca: Ποιοι θα ελεγχθούν για θρομβώσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πώς θα είχαμε 11.000 κρούσματα τη μέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.