ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων – Σκέψεις για αναβολή των πολυήμερων σχολικών εκδρομών

Ο κορονοϊός συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα. Για το πότε θα μειωθούν τα κρούσματα και για την τύχη των σχολικών εκδρομών, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.
Κορονοϊός: Πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων – Σκέψεις για αναβολή των πολυήμερων σχολικών εκδρομών

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «καλπάζει» στην Ελλάδα, με το θέμα που υπάρχει να είναι πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τοποθετήθηκε για το θέμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Αρχικά τόνισε πως στο τέλος του μήνα τα κρούσματα ημερησίως αναμένεται να ανέβουν πάνω από 9.000. Στην συνέχεια είπε πως δεν ξέρουν πότε ακριβώς θα κορυφωθεί η κατάσταση με το νέο κύμα.

Όμως η εκτίμηση τους είναι για το πότε θα αρχίσει να… ηρεμεί η κατάσταση. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο, σταδιακή υποχώρηση των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων, αναμένεται να συμβεί από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στην συνέχεια ασχολήθηκε με το θέμα των σχολικών εκδρομών, για το οποίο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως τόνισε, έχει ενημερωθεί πως πολλά σχολεία ετοιμάζουν εκδρομές 5-7 ημερών. Σε μέρη που βρίσκονται στο κόκκινο. Τα άτομα αυτά όπως δήλωσε θα επιστρέφουν πίσω και ο κίνδυνος να διασπείρουν τον ιό θα είναι μεγάλος.

Γι’ αυτόν τον λόγο πρότεινε να γίνει η αναβολή των πολυήμερων σχολικών εκδρομών. Ενώ ακόμη τόνισε πως πρέπει να βγουν μπροστά οι γονείς, γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Τέλος σημείωσε πως θα πρέπει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να σκεφτούν να κάνουν το εμβόλιο υποχρεωτικό σε περισσότερους κλάδους και να μην σκεφτούν το πολιτικό κόστος. Δηλαδή να ακολουθήσουν το παράδειγμα κάποιων ξένων χωρών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε αναμένεται πτώση κρουσμάτων – Σκέψεις για αναβολή των πολυήμερων σχολικών εκδρομών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.