ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι νόσησαν

Μέχρι και 90 μέρες από την πάροδο της λοίμωξης  από τον κορονοϊό, μπορούν να καθυστερήσουν όσοι το επιθυμούν προκειμένου να εμβολιαστούν, σύμφωνα με απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα. Κορονοϊός- Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην απαντητική της επιστολή, αναφέρει τα εξής: «Η Εθνική...
Κορονοϊός: Πότε μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι νόσησαν

Μέχρι και 90 μέρες από την πάροδο της λοίμωξης  από τον κορονοϊό, μπορούν να καθυστερήσουν όσοι το επιθυμούν προκειμένου να εμβολιαστούν, σύμφωνα με απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα.

Κορονοϊός- Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην απαντητική της επιστολή, αναφέρει τα εξής:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά από μελέτη των υπαρχόντων -μέχρι σήμερα- στοιχείων στη διεθνή βιβλιογραφία έχει εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι άτομα που έχουν νοσήσει από κορονοϊό μπορούν να εμβολιαστούν, μετά τουλάχιστον την πάροδο της οξείας φάσης της νόσου.

Επιπρόσθετα, τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι η επαναλοίμωξη με τον ιό SARS-CoV-2 είναι σπάνια τις πρώτες 90 ημέρες μετά την αρχική λοίμωξη. Για το λόγο αυτό, άτομα με πρόσφατη λοίμωξη, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να καθυστερήσουν τον εμβολιασμό μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου των 90 ημερών».

Κορονοϊός- Μητσοτάκης: Έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Κάντε δικά σας με ένα κλικ τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι νόσησαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.