ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε έρχονται πάλι τοπικά Lockdown

Κορονοϊός: H άρση του lockdown έχει φέρει σε επιφυλακή τους επιτελείς της Κυβέρνησης προκειμένου τα κρούσματα να μην… ξεφύγουν και πάλι. Μάλιστα οι αρμόδιοι έχουν λάβει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στην επικράτεια όσο το δυνατόν με λιγότερους περιορισμούς. Στο πλαίσιο αυτό το προσεχές διάστημα θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι, αλλά και...
Κορονοϊός: Πότε έρχονται πάλι τοπικά Lockdown

Κορονοϊός: H άρση του lockdown έχει φέρει σε επιφυλακή τους επιτελείς της Κυβέρνησης προκειμένου τα κρούσματα να μην… ξεφύγουν και πάλι.

Μάλιστα οι αρμόδιοι έχουν λάβει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στην επικράτεια όσο το δυνατόν με λιγότερους περιορισμούς. Στο πλαίσιο αυτό το προσεχές διάστημα θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι, αλλά και τοπικά lockdown (εφόσον κριθεί απαραίτητο) έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητά η πανδημία να εξαπλωθεί εκ νέου

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήμανε καμπανάκι» μετά την υπερβολική χαλάρωση που καταγράφηκε το πρώτο τριήμερο άρσης των αυστηρών περιορισμών, με τη φράση «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα».

Κορονοϊός: Ποιες είναι οι επίφοβες περιοχές

Όπως αναφέρει τη efimerida.gr το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η πλατεία Βαρνάβα, το Χαλάνδρι, το παραλιακό μέτωπο και το κέντρο της Αθήνας. Το πρόγραμμα των ελέγχων θα εστιάσει στις βραδινές ώρες, μετά τις 21:00 και μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι κύριες παραβάσεις που έχουν εντοπίσει τα κλιμάκια που διεξάγουν τους ελέγχους είναι η εξυπηρέτηση καθήμενων σε εσωτερικούς χώρους, το σερβίρισμα ορθίων, κάτι που απαγορεύεται ρητά, και ο συνωστισμός πελατών χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπέζια.

Το ενδεχόμενο των τοπικών lockdown

Οι ειδικοί ανησυχούν, από τη μια, με τη χαλάρωση που επέδειξαν πολλοί με το τέλος του lockdown και, από την άλλη, με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του κορoνοϊού. Γι’ αυτό και ζητούν ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας προκειμένου αποφευχθούν τοπικά lockdown, όπως στην περίπτωση της Καλύμνου -καθώς η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων ισχύει εκεί έως και τη Δευτέρα 24/05/2021.

Lockdown: Κρίσιμος μήνας για την Αττική και τουρισμό

Κρίσιμο είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τους ελέγχους να εντείνονται σε νησιά και παραλιακές πόλεις της χώρας. Για να λειτουργήσει το σχέδιο ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων, σημειώνουν αρμόδιες πηγές. Συμπληρώνουν, δε, ότι ειδικά ο πρώτος μήνας είναι απαραίτητο να κυλήσει χωρίς παρατράγουδα που θα επιφέρουν επιβάρυνση σε τουριστικές περιοχές. Γι’ αυτό τον λόγο στα νησιά κοντά στην Αττική, των Κυκλάδων, αλλά και σε πόλεις όπως η Καλαμάτα και το Ναύπλιο, θα ενταθούν οι έλεγχοι.

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή και για τις εκκλησίες

Στο ημερολόγιο της κυβέρνησης έχει κυκλωθεί η 21η Μαΐου, οπότε και εορτάζονται από την Εκκλησία οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη. Είναι μια από τις μεγάλες εορτές και πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού στους ιερούς ναούς. Θα ζητηθεί η συνεργασία και των Μητροπόλεων, ειδικά στις περιοχές όπου είναι πολιούχοι.

Πάντως το αυστηρό μέτρο του τοπικού lockdown παραμένει στη φαρέτρα και θα χρησιμοποιηθεί αν συνεχιστεί η χαλάρωση, σε μια προσπάθεια να μην ξεφύγει η κατάσταση. Ενδεικτική εξάλλου ήταν και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη: «Εάν υπάρξει κίνδυνος υποτροπής, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυστηροποίηση των μέτρων. Είναι κάτι που απευχόμαστε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε έρχονται πάλι τοπικά Lockdown», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.