ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε και πως ανοίγουν τα σχολεία – Όλο το σχέδιο (vid)

Κορονοϊός – Σχολεία: Πότε επιστρέφουν οι πρώτοι μαθητές στις τάξεις και τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες. Όλο το σχέδιο… Η κουβέντα για χαλάρωση και άρση των περιοριστικών μέτρων έχει ξεκινήσει και στο… τραπέζι πέφτουν φυσικά και τα σχολείο, κάτι όμως που αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους επιστήμονες, αλλά και την κυβέρνηση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός-Πότε θα...
Κορονοϊός: Πότε και πως ανοίγουν τα σχολεία – Όλο το σχέδιο (vid)

Κορονοϊός – Σχολεία: Πότε επιστρέφουν οι πρώτοι μαθητές στις τάξεις και τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες. Όλο το σχέδιο…

Η κουβέντα για χαλάρωση και άρση των περιοριστικών μέτρων έχει ξεκινήσει και στο… τραπέζι πέφτουν φυσικά και τα σχολείο, κάτι όμως που αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους επιστήμονες, αλλά και την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός-Πότε θα θα βγούμε από την καραντίνα: Έρχονται ανακοινώσεις!

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η επιστροφή θα γίνει σταδιακά, με τους πρώτους μαθητές να επιστρέφουν πιθανότατα στα μέσα Μαΐου στις τάξεις, με το ενδεχόμενο απευθείας επιστροφής στην κανονικότητα, να μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

Προτεραιότητα αποτελούν οι μαθητές της Τρίτης λυκείου λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων, με τις πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής του να είναι η 11η Μαΐου ή εναλλακτικά η 18η.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ANT1 υποστήριξε πως: «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Οι τάξεις δεν θα έχουν τον ίδιο αριθμό μαθητών με πριν και θα χωριστούν σε δύο ή ακόμα και σε τρία τμήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και αίθουσες της Πρώτης και της Δευτέρας λυκείου. Και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί, καθώς σε κάποια φάση θα επιστρέψουν και αυτοί οι μαθητές.

Όσον αφορά τα γυμνάσια τώρα, οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα γίνουν, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος του Ιούνη με στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, η επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και τα όποια κενά υπάρχουν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε και πως ανοίγουν τα σχολεία – Όλο το σχέδιο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.