ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε ξεκινάει η άρση των μέτρων – Ποιο θα αρθεί πρώτο

Μετά από συνεχείς παρατάσεις των μέτρων που ορίστηκαν στις 30 Δεκεμβρίου το τέλος τους φαίνεται να είναι όλο και πιο κοντά.
Κορονοϊός: Πότε ξεκινάει η άρση των μέτρων – Ποιο θα αρθεί πρώτο

Κορονοϊός: Η 24η Ιανουαρίου θα είναι μία κρίσιμη ημέρα αναφορικά με την εξέλιξη των μέτρων κατά του Covid-19. Θα παραμείνουν σε ισχύ ή θα υπάρξει σταδιακή άρση;

H κατάσταση στη χώρα μοιάζει να αποκλιμακώνεται μετά την έξαρση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου είχαν σκοπό την αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης του ΕΣΥ. Αρχικά είχαν ισχύ για μία εβδομάδα ωστόσο στη συνέχεια, με τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα πήραν παράταση.

Η παραπάνω παράταση έχει οριστεί και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι την Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου. Όμως τι θα βρίσκεται σε ισχύ και τι όχι στη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα;

Όπως όλα δείχνουν, και με βασική προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σταδιακή άρση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ αυτή τη στιγμή. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τα μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα».

Η Κυβέρνηση μπορεί να μην κάνει πίσω αναφορικά με το πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα, αλλά όσον αφορά τα μέτρα όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε άρση.

Στοχεύεται πλήρης άρση των μέτρων μέχρι τη 1 Φεβρουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η η επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά από την ερχόμενη Δευτέρα και η τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας τους. Όσον αφορά τα γήπεδα αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό φιλάθλων που θα μπορούν να εισέλθουν σε αυτά.

Το Υπουργείο Υγείας και η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη 19/1 για να παρθούν οι αποφάσεις.

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 2 φάρμακα που σώζουν ζωές

Κορονοϊός: 6 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κολλήσετε την μετάλλαξη όμικρον

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πότε ξεκινάει η άρση των μέτρων – Ποιο θα αρθεί πρώτο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις