ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Πράσινο» φως για τους εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών

Η Μαρία Θεοδωρίδου προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ηλικία 12-15.
Κορονοϊός: «Πράσινο» φως για τους εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών

Κορονοϊός: Η Μαρία Θεοδωρίδου προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ηλικία 12-15.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών για την προστασία της παιδικής ηλικίας, την απρόσκοπτη διαδικασία της εκπαίδευσης στα σχολεία και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο. Χρειάζεται προσοχή και πειθαρχία από όλους μας, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι η μετάλλαξη που απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Η νόσος στα παιδιά διαδράμη ήπια ή και ασυμπτωματικά, ωστόσο υπάρχουν πλέον και νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό.

Υπάρχει το σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί στα παιδιά, εβδομάδες μετά τη νόσησή τους.

Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν πολύ πιο αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

Όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε ανήλικα παιδιά και εφήβους.

Τα παιδιά ως πηγές διασποράς του ιού είναι και τα αίτια των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία. Αυτό το γεγονός εμποδίζει την εκπαιδευτική διά ζώσης διαδικασία. Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις.

Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna (Spikevax) έχουν λάβει έγκριση από τον EMA για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών».

Κορονοϊός & Εμβολιασμοί – Η ενημέρωση της Δευτέρας

 

Διαβάστε επίσης:

Τζιοβίνκο: Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να «πυροδοτήσει» τη βόμβα 

Μύκονος: Σύλληψη διακινητών ναρκωτικών μπροστά στην κάμερα (vid)

Survivor: Η παίκτρια με τα ατελείωτα πόδια ποζάρει και κάνει χαμό στο Instagram (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Πράσινο» φως για τους εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.