ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Προαπαιτούμενο ο εμβολιασμός των υγειονομικών για πρόσληψη στο ΕΣΥ – Έτσι θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι

Ο κορονοϊός εξελίσσεται σε ενδημική γρίπη, όμως, αυτό δεν δείχνει να πτοεί τα κέντρα των αποφάσεων
Κορονοϊός: Προαπαιτούμενο ο εμβολιασμός των υγειονομικών για πρόσληψη στο ΕΣΥ – Έτσι θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι

Κορονοϊός: Προαπαιτούμενο είναι ο εμβολιασμός των υγειονομικών για πρόσληψη στο ΕΣΥ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Εξέλιξη παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός ατονεί και τείνει να γίνει ενδημική γρίπη με ένα ετήσιο εμβόλιο.

Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στην εφημερίδα «Real News», όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

«Την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειoνομικών θα εισηγηθεί το υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κύβος ερρίφθη, είπε χαρακτηριστικά κορυφαία πηγή του Υπουργείου μιλώντας στη Real News, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι από την πλευρά της Αριστοτέλους δεν υπάρχει το παραμικρά περιθώριο για οπισθοχώρηση. Η ίδια άποψη κυριαρχεί και στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», η συνεργασία των δύο υπουργείων κατέληξε σε αποτέλεσμα. Η διάταξη για την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι έτοιμη και προβλέπει πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα είναι προαπαιτούμενο γιο τον διορισμό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συμπαρασύροντας έτσι και άσους ήδη υπηρετούν.

Το ότι «ο κύβος ερρίφθη» επιβεβαιώθηκε και από το μέλος του Δ.Σ. των γιατρών δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Παναγιώτη Παπανικολάου, ο οποίος μιλώντας στον Real FΜ, αποκάλυψε ότι στη συνάντησή που είχαν με τον υπουργό Υγείας στα μέσα της εβδομάδας ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι η εισήγησή του στον πρωθυπουργό θα είναι η απόλυση.

Ο κορονοϊός ατονεί, το νομοσχέδιο έρχεται

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ρύθμιση αφορά περίπου 7.000 υπηρετούντες στο ΕΣΥ. Εξ αυτών, 3.300 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, καθώς έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν, ενώ ακόμα 3.500 εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει μεν στην εργασία τους, αλλά με πιστοποιητικό νόσησης που εκπνέει το αμέσως προσεχές διάστημα, έπειτα και από τη μείωση του ισχύος του στους τρεις μήνες.

Η προθεσμία που έχουν προκειμένου να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους, εκπνέει στις 31 Μαρτίου. Έτσι, εκ των πραγμάτων, ο Μάρτιος είναι ο μήνας των αποφάσεων. Πιθανότατα, το περιθώριο αυτά δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός απροόπτου, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης και, βάσει του προγραμματισμού, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αποκλείεται ο Μάκης Βορίδης και ο Θ. Πλεύρης να πραγματοποιήσουν τελικά τους εισήγηση για την τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Με βάση τα ανωτέρω, η κυβέρνηση φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο επιλογές:

  • Η πρώτη είναι η άμεση απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με το υπουργείο Εσωτερικών να δηλώνει ότι είναι έτοιμο να καταθέσει άμεσα τη σχετική νομοθετική ρύθμιση
  • Η δεύτερη λύση είναι μια πολύμηνη παράταση της αναστολής εργασίας, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αφήνει περιθώρια ελπίδας για επιστροφή στην εργασία χωρίς εμβόλιο

Οι υγειονομικοί δεν έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Προαπαιτούμενο ο εμβολιασμός των υγειονομικών για πρόσληψη στο ΕΣΥ – Έτσι θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.