ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Προκλητικά αστεία τα νέα μέτρα για την πανδημία – Θύελλα αντιδράσεων απο τους επιχειρηματίες

Μεγάλες αντιδράσεις έφεραν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα με στόχο όσους έχουν επιλέξει να μην προχωρήσουν τον εμβολιασμό τους.
Κορονοϊός: Προκλητικά αστεία τα νέα μέτρα για την πανδημία – Θύελλα αντιδράσεων απο τους επιχειρηματίες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

Κορονοϊός: Χθες (2/11) ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, τη στιγμή που από το προσεχές Σάββατο η ζωή για όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν να δυσκολεύει πλέον αρκετά.

Πρόκειται φυσικά για ένα άτυπο «lockdown», καθώς σχεδόν για όλες τις δραστηριότητές τους θα χρειάζεται να υποβληθούν σε rapid test.

Αρχικά, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο.

Με λίγα λόγια δηλαδή, οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα, όπως φαίνεται στο μόνο που αποσκοπεί είναι να αυξήσει τα έσοδα των διαγνωστικών κέντρων που κάνουν rapid test και pcr, μειώνοντας ταυτόχρονα τα χρήματα στις τσέπες των εργαζομένων…καθώς τους προσθέτουν ένα επιπλέον έξοδο, με πρόσχημα την προστασία της υγείας τους.

Την ίδια στιγμή ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένει, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για την αύξηση των δρομολογίων, ενώ ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας εξακολουθούν να παραμένουν υποστελεχωμένα.

Παρόλα αυτά δακτυλοδεικτούμενοι παραμένουν οι ανεμβολίαστοι…καθώς σύμφωνα με το αφήγημα της κυβέρνησης – και των επικοινωνιολόγων που τους συμβουλεύουν – αυτοί φταίνε για την διασπορά της πανδημίας, ασχέτως πως οι εμβολιασμένοι όπως έχει αποδειχθεί και μπορούν να κολλήσουν covid αλλά και να τον μεταδώσουν….

Τέλος…ξαφνικά οι επιχειρηματίες πρέπει να μετατραπούν σε υγειονομικούς αστυνομικούς…χωρίς καμία απολύτως λογική…ενώ ταυτόχρονα σε περίπτωση λάθους, κινδυνεύουν με εξοντωτικά για την επιχείρηση πρόστιμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Προκλητικά αστεία τα νέα μέτρα για την πανδημία – Θύελλα αντιδράσεων απο τους επιχειρηματίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.