ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πρόταση πρόκληση από Καπράβελο: Να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι

Ο κορονοϊός είναι σε έξαρση στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα ο Νίκος Καπραβέλος κάνει προκλητικές προτάσεις, για τον απόλυτο αποκλεισμό όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ενώ ο συνωστισμός σε ΜΜΜ και στις εργασίες καλά κρατεί.
Κορονοϊός – Πρόταση πρόκληση από Καπράβελο: Να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι

Κορονοϊός: Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος μίλησε στο Mega και πρότεινε να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ο Κορονοϊός συνεχίζει να «καλπάζει» στην Ελλάδα, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι άνθρωποι που φεύγουν κάθε μέρα είναι πολλοί. Έτσι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτονται να πάρουν νέα μέτρα.

Για το ενδεχόμενο αυτό το Sportime έγραψε: Μάσκες παντού και lockdown από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα;. Για τις σκέψεις που υπάρχουν στις αρχές.

Όσον αφορά πάντως την κατάσταση ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, έκανε κάποιες προτάσεις μιλώντας στο Mega.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες ατόμων που έρχονται σε επικοινωνία καθημερινά με πολύ κόσμο.

Ακόμη πρότεινε να μειωθεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, ώστε να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αλλιώς θα δούμε όπως τόνισε ανθρώπους να νοσηλεύονται σε πάρκινγκ νοσοκομείων.

Ενώ αν μετατρέψουν κάποια νοσοκομεία σε κέντρα αντιμετώπισης μόνο του κορονοϊού, θα είναι ανήθικο για άλλους ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.

Τέλος σημείωσε πως δεν μπορούν να προσφέρουν στους ασθενείς την ίδια βοήθεια εκτός ΜΕΘ. Από το Αύγουστο το φωνάζανε, αυξήσανε τις κλίνες στις ΜΕΘ και είχαν προειδοποιήσει πως θα έχει η κατάσταση μέσα στον χειμώνα, όσον αφορά τον ιό.

Όλα αυτά λέγονται από τον κ. Καπραβέλο, που κάνει μία προκλητική πρόταση, ενώ τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να κολλήσουν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους συνανθρώπους τους.

Ενώ επίσης υπάρχει τεράστιος συνωστισμός στους χώρους εργασίας αλλά ακόμα περισσότερο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκεί όπου οι καταστάσεις θυμίζουν καταστάσεις πριν από τον κορονοϊό, όπου τα άτομα πραγματικά είναι στρυμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Έτσι ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται κατακόρυφα. Όμως δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Πρόταση πρόκληση από Καπράβελο: Να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.