ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Σαντορίνη!

Πρόκειται για τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία ήταν ασυμπτωματική
Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Σαντορίνη!

Πρόκειται για τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία ήταν ασυμπτωματική.

Κορονοϊός: Θετική στον ιό βρέθηκε την Παρασκευή (17/7) στη Σαντορίνη, τουρίστρια από τη Ρουμανία.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έφθασε στο νησί βρέθηκε να είναι θετική στον κορωνοϊό μετά από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο του νησιού.

Το δείγμα εστάλη στο νοσοκομείο της Σαντορίνης όπου και έχει τοποθετηθεί ειδικός μοριακός αναλυτής για Covid-19 και ήταν τελικά θετικό.

Μετά τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στο νησί, ενώ η Ρουμάνα τουρίστρια που δεν εμφανίζει απολύτως κανένα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει ορισθεί στο νησί.

Πάντως τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και η Δημοτική αρχή της Σαντορίνης είναι σε αναστάτωση δεδομένου ότι ένα κρούσμα κορονοϊού μπορεί να ανατρέψει την θετική επιδημιολογικά εικόνα που παρουσιάζει το νησί από την αρχή της επιδημίας.

Το κρούσμα ωστόσο εντοπίσθηκε σε μία περιοδο που οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης προσπαθούν να σώσουν την τουριστική χρονιά, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής στο νησί παρατηρείται μειωμένη κίνηση σε σύγκριση φυσικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Ακριβώς εξαιτίας του φόβου αυτού, οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού τηρούν στη Σαντορίνη εμφατικά όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Σαντορίνης μέσω του μοριακού αναλυτή που απέκτησε πρόσφατα, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έως 150 τεστ την ημέρα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Σαντορίνη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.