Κορονοϊός κρούσματα. Rapid test και για εμβολιασμένους στα οδοντιατρεία. Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό και στα νοσοκομεία

Οι περιπτώσεις στις οποίες οι εμβολιασμένοι υποχρεώνονται να υποβάλλονται σε rapid test.

Κορονοϊός : Σύμφωνα με το ΦΕΚ πλέον και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σε rapid test. Αλαλούμ που φέρνει νέα σύγχυση για τους πολίτες.

Τα… προνόμια που διατυμπανίζει η Κυβέρνηση στους εμβολιασμένους σιγά σιγά πάνε περίπατο. Και είναι λογικό, σε ένα βαθμό. Αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μπορούν να μεταφέρουν τον ιό κανονικότατα.

Τη στιγμή που τα μέτρα διαχωρισμού ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τους κλειστούς χώρους βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 13/9, «έσκασε» μια ακόμη αλλαγή δεδομένων.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ΟΛΟΙ οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε νοσοκομεία, κλινικές ιατρεία, κέντρα αποκατάστασης αλλά και οδοντιατρεία όταν πρόκειται να κάνουν επεμβατική εξέταση ή εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

Κορονοϊός rapid test – ΦΕΚ: Όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Για επισκέψεις σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης ισχύουν:

– Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο covid-19.

– Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με rapid test εντός 48 ωρών πριν την εξέταση.

– Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών υπόκεινται σε rapid test εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.

– Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί ασθενών υπόκεινται σε μοριακό τεστ (PCR) εντός 48 ωρών πριν την είσοδο τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.

Αξίζει να σημειωθεί πως υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας καλούν και άλλους κλάδους με το μέρος τους.

Υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, Πανεπιστημιακοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι και γονείς θα συναντηθούν με φόντο την αναστολή εργασίας.

Την Κυριακή 19/9 στις 18.00 είναι προγραμματισμένη ανοικτή συνάντηση γνωριμίας στο πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο μουσικής.