ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μαρκετ»

Rapid test και χρήση διπλής μάσκας στα σούπερ μαρκετ σκέφτεται η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση που παρουσιάζει ο κορονοϊός.
Κορονοϊός: «Rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μαρκετ»

Κορονοϊός: Την ώρα που τα κρούσματα στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η Κυβέρνηση επιλέγει για ακόμη μια φορά να καλλιεργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας καθώς είναι έτοιμη να ρίξει νέα μέτρα στο τραπέζι.

Αυτά φαίνεται πως αφορούν την είσοδο στα σούπερ μάρκετ αποκλειστικά με rapid test και διπλή μάσκα κάτι που αναμένεται να φέρει σε ακόμη δυσκολότερη θέση όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, αναμένεται να επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη που ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε την είσοδο στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους με rapid test και χρήση διπλής μάσκας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., κάτι που οδηγεί στην επανεξέταση των μέτρων από τις επιτροπές των ειδικών.

Με αυτόν τον τρόπο και αν όλα αυτά γίνουν πράξη, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για την διενέργεια rapid test προκειμένου να πάνε μέχρι το σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά για το σπίτι τους.

Κυβέρνηση και ειδικοί έχουν περάσει από το επίπεδο «κουραστικοί»… στο επίπεδο «γραφικοί».

Σχεδόν κάθε μέρα ανακοινώνουν από μια νέα σκέψη, ένα διαφορετικό σενάριο, κάποια εκδοχή που «έπεσε τώρα στο τραπέζι».

Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα πως όχι μόνο βαδίζουν χωρίς ουσιαστικό σχέδιο πηγαίνοντας «μέρα μέρα», αλλά και πως δεν υπάρχει η παραμικρή συνεννόηση για τα λεγόμενά τους, πράγμα που τους κάνει «μικρούς» στους καιρούς της πανδημίας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Rapid test και διπλή μάσκα στα σούπερ μαρκετ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.