ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Προβλέψεις για 6500 κρούσματα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για τεράστια αύξηση των κρουσμάτων και για την πορεία των εμβολιασμών.
Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Προβλέψεις για 6500 κρούσματα

Κορονοϊός: Πρόβλεψη για μεγάλη αύξηση στα κρούσματα έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Την ανησυχία του για «έκρηξη» κρουσμάτων τους αμέσως επόμενους μήνες εξέφρασε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Αν συνεχίσουμε με όχι καλούς ρυθμούς τον εμβολιασμό θα φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο στο τέλος Οκτωβρίου, που σημαίνει 6.500 κάποια στιγμή. Πολύ μεγάλος αριθμός, που δεν έχουμε ζήσει στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Όταν φτάσεις τα 6.000 κρούσματα κάθε μέρα, κάποια μέρα η επιβάρυνση στο ΕΣΥ θα είναι πολύ σημαντική, θα φτάσουμε τις 600 – 700 κλίνες ΜΕΘ… Γιατί να φτάσουμε εκεί;» διερωτήθηκε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Σωματίδια και στην Αράχωβα»

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στα σωματίδια από τις πυρκαγιές, επιβεβαιώνοντας ότι ο καπνός από την Εύβοια προκάλεσε υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων. Ακόμα και σε περιοχές που δεν μπορούμε να φανταστούμε, όπως η Αράχωβα.

Εξήγησε ότι «το νέφος του καπνού με βάση τους ανατολικούς ανέμους έχει μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα. Την Τρίτη υπήρξε η ανακάλυψη ενός μεγάλου τόξου που ξεκινούσε στη Λάρισα και στα Φάρσαλα και περνώντας όλη τη Στερεά, ουσιαστικά έφθανε μέχρι την Κόρινθο. Το ανώτατο όριο συναγερμού είναι 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Το μεσημέρι είχαμε υψηλές συγκεντρώσεις στην Αράχωβα τώρα είναι στον Κορινθιακό στα 30 με 35 μικρογραμμάρια».

Ο κ. Σαρηγιάννης ζήτησε από τις ευαίσθητες (όπως οι έγκυες) και ευπαθείς ομάδες να μειώνουν την έκθεσή τους με μέτρα προφύλαξης και απολύμανσης του αέρα στο σπίτι τους άλλα και με επιλογή δραστηριοτήτων που θα μειώσουν την ένταση δραστηριότητάς τους. «Χρειάζεται μάσκα N99 FFP3 πολύ βασικό όπλο για την προφύλαξη από τα σωματίδια. Μεγάλο ποσοστό της εξωτερικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης περνάει δυστυχώς και στο εσωτερικό των σπιτιών, 50% με 60% περίπου» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: 

Κορονοϊός: Έξαρση των καρδιολογικών προβλημάτων εξαιτίας της πανδημίας

Κορονοϊός: 3.475 κρούσματα, 19 θάνατοι

Λαμία: Παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Προβλέψεις για 6500 κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.