ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – σχολεία: Επανέρχεται η τηλεκπαίδευση; Όλα τα σενάρια

Το νέο κύμα της πανδημίας και η μετάλλαξη Όμικρον προκαλούν ανησυχία και συζητήσεις για το άνοιγμα των σχολείων.
Κορονοϊός – σχολεία: Επανέρχεται η τηλεκπαίδευση; Όλα τα σενάρια

Κορονοϊός – σχολεία: Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα να φουντώνει η συζήτηση σχετικά με το αν θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στις 10 Ιανουαρίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων για τα σχολεία είναι είτε να ανοίξουν μια εβδομάδα πιο μετά, είτε να επανέλθει η τηλεκπαίδευση για κάποιο διάστημα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας παρά μόνο διαρροές που αναστατώνουν τους μαθητές και φυσικά τους γονείς των παιδιών που είναι σε μικρότερες ηλικίες και δεν ξέρουν αν θα πρέπει να πάρουν γονικές άδειες ώστε να τα φυλάνε στο σπίτι.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφερόμενος στα σχολεία και τη συζήτηση γύρω από το άνοιγμά τους ή μη δήλωσε:

«Τα σχολεία έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουν τη συνεχή τους καλή λειτουργία». Όπως επισήμανε, θα μπορούσαν ίσως να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα η οποία ωστόσο θα μπορούσε να αναπληρωθεί το καλοκαίρι και όχι να χαθεί ή να γίνει με τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο, στην προσπάθεια των ανοιχτών σχολείων «θα πρέπει να βοηθήσουν οι γονείς οι οποίοι πρέπει να τρέξουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Νωρίτερα, είχε προχωρήσει σε πρόβλεψη βόμβα για 60.000 κρούσματα την μέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – σχολεία: Επανέρχεται η τηλεκπαίδευση; Όλα τα σενάρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.