ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Σχολεία: Πάνω από 500 κρούσματα έδειξαν τα πρώτα self test

Κορονοϊός - Σχολεία: Οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση με τις βεβαιώσεις από την διενέργεια των self test ανά χείρας.
Κορονοϊός – Σχολεία: Πάνω από 500 κρούσματα έδειξαν τα πρώτα self test

Κορονοϊός – Σχολεία: Οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση με τις βεβαιώσεις από την διενέργεια των self test ανά χείρας.

Κορονοϊός – Σχολεία: Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που έδωσε στο φως το υπουργείο Παιδείας, συνολικά 408 ασυμπτωματικοί, δυνητικά νοσούντες, εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού.

Μιλώντας με αριθμούς, αρνητικά τεστ δήλωσαν 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172. Η θετικότητα στα self-test φτάνει στο 0,27%.

Πάντως σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, πως ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 500 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές. Επίσης έχουν γίνει πάνω από 380.000 self test.

Υπενθυμίζεται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ώστε η επαναλειτουργία των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων όλης της χώρας από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου να γίνει με ασφάλεια.

Παραμένει η ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, αφού το self test, είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που αφορά κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων.

Προαιρετική τηλεκπαίδευση για όσους νοσούν, έχουν θετικό τεστ ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Να σημειωθεί πως για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες: έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Σχολεία: Πάνω από 500 κρούσματα έδειξαν τα πρώτα self test», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.