ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Σχολεία: Ανακοινώνει το «λουκέτο» η Κεραμέως!

Τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων οι οποίες θα γίνουν σήμερα, αναμένουν γονείς και μαθητές. Η εισήγηση των επιστημόνων προς την κυβέρνηση ήταν να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία
Κορονοϊός-Σχολεία: Ανακοινώνει το «λουκέτο» η Κεραμέως!

Κορονοϊός-Σχολεία: Τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων οι οποίες θα γίνουν σήμερα, αναμένουν γονείς και μαθητές.

Κορονοϊός-Σχολεία: Κατά τη χθεσινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, η εισήγηση των επιστημόνων προς την κυβέρνηση όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήταν να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία αλλά και τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα Ειδικά σχολεία.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι από τους ειδικούς εισηγήθηκαν τη διακοπή λειτουργίας των δημοτικών μόνο στις περιοχές με επιβαρυμένο ιϊκό φορτίο.

Τον λόγο πλέον έχει το υπουργείο, αφού η απόφαση είναι πολιτική, ενώ οτιδήποτε ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα.

Τα όσα θα ανακοινώσει η κυρία Κεραμέως σήμερα, ενδεχομένως να μην είναι και η τελευταία δέσμη μέτρων, αφού στα μέσα της εβδομάδας θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και των κρουσμάτων, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: «Έφυγε» σε ηλικία 52 ετών ο ιατρός της Βουλής

Η κυρία Παπαευαγγέλου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση με τον Νίκο Χαρδαλιά, έκανε λόγο για μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες και ανέφερε ότι πιθανότατα βρισκόμαστε στο πικ της πανδημίας. Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλα lockdown το επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση των 3.038 νέων κρουσμάτων, με το κύριο βάρος σε επίπεδο αριθμών να αφορά τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, δείχνει ότι η διασπορά του νέου κορονοϊού είναι μεγάλη και όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, αφορά ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και περιοχές που μέχρι πρότινος ήταν εκτός της «επικίνδυνης» λίστας.

Περιοχές όπως η Λάρισα, η Μαγνησία, η Πέλλα και η Πιερία, παρουσιάζουν -αναλογικά με τον πληθυσμό τους- πολύ υψηλά ιικά φορτία, ενώ σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» και συνίσταται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και προσοχή, για την αποφυγή ακόμη χειρότερων καταστάσεων.

Ποια μέτρα που εξετάζονται

Τα περαιτέρω μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το επιστημονικό επιτελείο της είναι:

Πιθανή παράταση του Lockdown μέχρι τις 10/12
Αύξηση της τηλε-εργασίας στο 70%
Πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού μετακίνησης, με αναστολή και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Οι άδειες ειδικού σκοπού

Η διακοπή της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως έχει ληφθεί ήδη, αν λάβει κανείς υπόψη πως σε εγκύκλιο του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι:

«Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου».

Επίσης στην εγκύκλιο αναφέται πως «στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον τη χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Σχολεία: Ανακοινώνει το «λουκέτο» η Κεραμέως!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.