ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σε ισχύ τα μέτρα σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά που έχει ο κορονοϊός στη χώρα μας, από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου είναι σε ισχύ. Έτσι, οι όρθιοι στα νυχτερινά μαγαζιά θα τρώνε …«πόρτα», τουλάχιστον γι’ αυτή τη βδομάδα. Κορονοϊός: Μετά την άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούλιο και τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά...
Κορονοϊός: Σε ισχύ τα μέτρα σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά που έχει ο κορονοϊός στη χώρα μας, από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου είναι σε ισχύ. Έτσι, οι όρθιοι στα νυχτερινά μαγαζιά θα τρώνε …«πόρτα», τουλάχιστον γι’ αυτή τη βδομάδα.

Κορονοϊός: Μετά την άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούλιο και τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά και σε μπιτς πάρτι, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, νέα μέτρα για όλα τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία θα ισχύσουν αρχικά για μία εβδομάδα.

Έως την Κυριακή 9 Αυγούστου, οι πελάτες των νυχτερινών κέντρων (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ) θα απαγορεύεται να κάθονται όρθιοι. Παράλληλα, σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων εντός των συγκεκριμένων καταστημάτων, ενώ τα νυχτερινά κέντρα με χώρους για όρθιους, θα έχουν την δυνατότητα μετατροπής τους με τραπεζοκαθίσματα, ώστε να μην μειωθεί η πελατεία των νυχτερινών μαγαζιών.

Επιπλέον, από σήμερα είναι σε ισχύ και οι περιορισμοί στον αριθμό ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσια, αλλά και κηδείες, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε αυτές τις εκδηλώσεις, υπό τα προβλεπόμενα μέτρα και κανόνες.

Οι δύο γάμοι σε Θεσσαλονίκη (κυρίως) και Σέρρες, που αποτέλεσαν «βόμβες» κορονοϊού, θορύβησαν την κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους, καθώς οι μαζικές εκδηλώσεις αυτού του τύπου αποτελούν επικίνδυνη εστία μόλυνσης.

Έτσι, ως τις 15 Αυγούστου δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται πάνω από 100 άτομα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες, ενώ για το αν θα επεκταθεί και περαιτέρω το συγκεκριμένο μέτρο, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την επέκταση ή όχι του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ στο τέλος της εβδομάδας, θα αποφασίσουν και για το αν θα επεκταθεί το μέτρο για τα νυχτερινά μαγαζιά.

Κορονοϊός: Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις εφόδους, σφραγίζονται μπαρ

Από την κυβέρνηση έχει τονιστεί το τελευταίο διάστημα πως τα μέτρα θα πρέπει να ισχύουν για όλους και οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι πιο εντατικοί. Η αστυνομία συνεχίζει τις εφόδους σε μαγαζιά ώστε να τιμωρηθούν οι παραβάτες.

Το σαββατοκύριακο σφραγίστηκαν αρκετά μαγαζιά που δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα. Οι αρχές «σφράγισαν» μαγαζιά και μπιτς μπαρ σε Χαλκιδική, Πάρο και Κύμη λόγω συνωστισμού, με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά για τους παραβάτες.

Εξάλλου, όλοι οι καλοκαιρινοί προορισμοί ελέγχονται από τις αρχές, καθώς αρκετός κόσμος δείχνει να αγνοεί τα μέτρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα πάρτι στην Αχαϊα, όπου οι θαμώνες να φωνάζουν πως «δεν υπάρχει ιός».

Ιδιωτικά πάρτι

Ακόμη δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι ισχύει με τα ιδιωτικά πάρτι σε σπίτια, καθώς εκεί εστιάζεται ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Κυρίως στην Μύκονο νοικιάζουν βίλες και οργανώνουν πάρτι, που δημιουργούν συγχρωτισμό.

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί ελέγχους και έχει προχωρήσει σε ορισμένες συλλήψεις με την κατηγορία της …διατάραξης κοινής ησυχίας, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει τα πάρτι, από την στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέτρο για απαγόρευση συναθροίσεων σε ιδιωτικούς χώρους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σε ισχύ τα μέτρα σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.