ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ – Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Κορονοϊός: Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των περιστατικών που συνεχώς προκύπτουν στην χώρα μας, όμως και αυτοί βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ιό. Έτσι όπως έγινε γνωστό, συνολικά 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν τεθεί σε καραντίνα και 16 νοσούν από τον νέο κορονοϊό.  Από αυτούς, έξι εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Καστοριάς, ένας εργαζόμενος του...
Κορονοϊός: Σε καραντίνα 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ – Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Κορονοϊός: Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των περιστατικών που συνεχώς προκύπτουν στην χώρα μας, όμως και αυτοί βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ιό.

Έτσι όπως έγινε γνωστό, συνολικά 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν τεθεί σε καραντίνα και 16 νοσούν από τον νέο κορονοϊό.  Από αυτούς, έξι εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Καστοριάς, ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ και άλλοι 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Άγιο Σάββα και Καλαμάτα τα κρούσματα.

Η άμεση επαφή τους με τους ασθενείς είναι προφανές ότι θα είχε και τις ανάλογες συνέπειες.

Στο νοσοκομείο, όπως και στο νομό Καστοριάς, η πορεία του κορονοϊού ήταν έντονη. Αποτυπώθηκε μαλιστα με δεκάδες κρούσματα και καραντίνα των κατοίκων δύο χωριών. Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως, «θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό” καθώς και ότι “το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση».

Στο μεταξύ, σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό χωρίς να έχει ιστορικό.

Όπως ανέφερε η ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Οι 21 εργαζόμενοι έχουν λάβει οδηγίες να μείνουν σπίτια τους για τις επόμενες επτά ημέρες.

Από εκεί και πέρα σήμερα (18/3) αναμένεται να κλείσει και η παθολογική του ΕΛΠΙΣ, μετά τον εντοπισμό γιατρών με κορωνοϊό.

Καλαμάτα: Θετικός στον ιό και γιατρός

Εξάλλου, ύστερα από ενημέρωση από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορέας είναι γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Άγιος Σάββας: Θετικοί στον ιό τέσσερις υγειονομικοί

Από εκεί και πέρα, τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ελέγχεται και μια νοσηλεύτρια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σε καραντίνα 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ – Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.