ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σε πόση ώρα κολλάει κάποιος αν φορά ή δεν φορά μάσκα (vid)

Σε πόση ώρα κολλάει κάποιος Covid-19 από την παραλλαγή Όμικρον αν φορά ή δεν φορά μάσκα.
Κορονοϊός: Σε πόση ώρα κολλάει κάποιος αν φορά ή δεν φορά μάσκα (vid)

Κορονοϊός: Το Mega Channel παρέθεσε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο παρατίθενται οι χρόνοι σχετικά με το πόσο γρήγορα κολλάει κάποιος Covid-19 (από την παραλλαγή Όμικρον) αν φορά ή δεν φορά μάσκα και ποιας ποιότητας μάσκα φορά.

Αναλυτικά: Κάποιος που είναι θετικός φορέας του ιού με την παραλλαγή Όμικρον που δεν φοράει μάσκα, θα κολλήσει μέσα σε 15 λεπτά κάποιον άλλο που, επίσης δεν φοράει μάσκα.

Πέντε λεπτά περισσότερα (δηλαδή 20) θα χρειαστεί προκειμένου μεταδώσει τον κορονοϊό σε κάποιον που φοράει μάσκα που είναι πάνινη. Στα 30 λεπτά θα κολλήσει κάποιος που φοράει χειρουργική μάσκα από κάποιον που νοσεί και δεν φορά μάσκα.

Από εκεί και πέρα 2,5 ώρες θα χρειαστούν προκειμένου να κολλήσει κάποιος που φοράει ΚΝ95 από κάποιον που είναι θετικός φορέας του ιού με την παραλλαγή Όμικρον και δεν φοράει μάσκα!

Στην περίπτωση τώρα που κάποιος που έχει μολυνθεί από κορονοϊό φοράει πάνινη μάσκα, τότε θα κολλήσει κάποιον που δεν φοράει μάσκα σε 20 λεπτά. Αν τώρα κάποιος φέρει επίσης πάνινη μάσκα τότε θα κολλήσει σε 27 λεπτά, ενώ στην περίπτωση που κάποιος φοράει χειρουργική μάσκα απέναντί σε κάποιον είναι μολυσμένος και φορά πάνινη μάσκα τότε θα κολλήσει τον ιό μέσα σε 40 λεπτά.

Όταν κάποιος που νοσεί φοράει πάνινη μάσκα και ο άλλος φοράει μάσκα KN95, τότε θα χρειαστούν 3,3 ώρες προκειμένου να κολλήσει Covid-19.

Κορονοϊός: Ρεπορτάζ του Mega οποίο μας ενημερώνει σε πόση ώρα κολλάει κάποιος Covid-19 από την παραλλαγή Όμικρον αν φορά ή δεν φορά μάσκα.

Συνεχίζοντας αν ο πολίτης που νοσεί από τον ιο φοράει χειρουργική μάσκα, τότε κολλάει κάποιον που δεν φοράει μάσκα σε μισή ώρα, κάποιον με πάνινη σε 40 λεπτά, ενώ αν και ο απέναντί του φοράει επίσης χειρουργική μάσκα, τότε ο ιός χρειάζεται μια ολόκληρη ώρα για να μεταδοθεί.

Από εκεί και πέρα πέντε ολόκληρες ώρες χρειάζονται προκειμένου να κολλήσει κάποιος που φοράει μάσκα KN95 και βρίσκεται απέναντι από έναν νοσούντα με χειρουργική μάσκα.

Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία όμως είναι τα παρακάτω: Το άτομο που φέρει τον ιό αν φορά μάσκα Κ-Ν95 θα κολλήσει εκείνον που δεν φοράει μάσκα σε 2,5 ώρες, αυτόν που φοράει πάνινη μάσκα σε 3,3 ώρες, σε 5 ώρες εκείνον που φοράει χειρουργική μάσκα και σε 25(!) ολόκληρες ώρες κάποιον που, επίσης, φοράει ΚΝ95.

Κορονοϊός: Τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον τα οποία τις πρώτες 48 ώρες θυμίζουν απλό κρυολόγημα είναι:

  1. Ρινική καταρροή
  2. Ξηρός λαιμός
  3. Πονοκέφαλος
  4. Κόπωση
  5. Φτέρνισμα

https://youtu.be/otlKG5FWTRU

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σε πόση ώρα κολλάει κάποιος αν φορά ή δεν φορά μάσκα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.