ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ελαφρά υποχώρηση στην πίεση του ΕΣΥ – «Κοινωνική φούσκα» και ρεβεγιόν

Κορονοϊός: «Συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα κυριότερα σημεία πίεσης στο ΕΣΥ δείχνουν ελαφρά υποχώρηση», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
Κορονοϊός: Ελαφρά υποχώρηση στην πίεση του ΕΣΥ – «Κοινωνική φούσκα» και ρεβεγιόν

«Συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα κυριότερα σημεία πίεσης στο ΕΣΥ δείχνουν ελαφρά υποχώρηση», ανέφερε μεταξύ άλλων τη Δευτέρα (14/12) ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Στην Αττική οι διαγνώσεις ήταν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε μείωση 20%» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως τα Σαββατοκύριακα κατά κόρον διαγιγνώσκονται τα βαρεία περιστατικά.

Στην συνέχεια, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ τόνισε για τα Χριστούγεννα: «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και παραμένουν μεγάλο στοίχημα οι επόμενες δύο εβδομάδες. Η πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να μην συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά. Εφόσον επιλέξουμε να συναντηθούμε υπάρχουν απλές οδηγίες για τις ασφαλέστερες συναντήσεις».

Στο τέλος προσέθεσε: «Αν έχουμε συμπτώματα θα πρέπει φυσικά να απέχουμε. Καλό θα είναι να φοράμε μάσκα. Είναι κατανοητό πως δεν γίνεται να φοράμε πάντα, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Αν επισκεφθούμε γιαγιάδες, παππούδες, αρρώστους ή άλλους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράμε σίγουρα μάσκα. Nα μην μοιραζόμαστε το ίδιο φαγητό, ποτήρια. Ενώ καλό θα ήταν να σχηματίσουμε μια κοινωνική φούσκα – να συναντήσουμε τις ίδιες ομάδες ανθρώπων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Τα σημερινά (14/12) νέα

Άρης: Το μήνυμα συμπαράστασης στον Ουαγκέ (pic)

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ελαφρά υποχώρηση στην πίεση του ΕΣΥ – «Κοινωνική φούσκα» και ρεβεγιόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.