ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Σωτηρία – Έκλεισε χειρουργείο!

Έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής λόγω κρουσμάτων
Κορονοϊός: Συναγερμός στο Σωτηρία – Έκλεισε χειρουργείο!

Ένας χειρουργός, δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σε καραντίνα τουλάχιστον 30 άτομα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Σωτηρία, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊός, καθώς έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής λόγω κρουσμάτων.

Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία μετά τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα ένας χειρουργός, δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί.

Ο χειρουργός νόσησε πιθανόν μετά από την παρουσία του σε κηδεία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες συνέχισε να πηγαίνει στο νοσοκομείο και έτσι έγινε η διασπορά.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση δεκάδων ατόμων για να διαπιστωθεί αν τελικά έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ 30 υγειονομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Το τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής έκλεισε και ξεκίνησε απολύμανση.

Θετική ειδικευόμενη γιατρός στην Κατερίνη

Νωρίτερα, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε ειδικευόμενη ιατρός της παθολογικής κλινικής του ΓΝ Κατερίνης.

Σύμφωνα με το olympusmera.gr, ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης στο προσωπικό και στις επαφές της ιατρού ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική έχουν μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους του νοσοκομείου προκειμένου να απολυμανθεί η παθολογική κλινική.

Πλαστικά μιας χρήσης: Τέλος καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα – Έκπτωση σε όσους φέρνουν δικά τους!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Συναγερμός στο Σωτηρία – Έκλεισε χειρουργείο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.