ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σκέψεις για απαγόρευση ανεμβολίαστων ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης

Ο κορονοϊός παρουσιάζει νέα έξαρση και η Κυβέρνηση σκέφτεται να αποκλείσει τους ανεμβολίαστους και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.
Κορονοϊός: Σκέψεις για απαγόρευση ανεμβολίαστων ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης

Κορονοϊός: Με την Ελλάδα να θρηνεί πλέον περισσότερους από 18.000 νεκρούς λόγω Covid-19 η Κυβέρνηση σκέφτεται για ακόμη μια φορά νέα μέτρα, με τις νέες σκέψεις που έχει να αφορούν την απαγόρευση ανεμβολίαστων ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα μετάλλαξη όμικρον που ήρθε στο προσκήνιο έχει φέρει τους κυβερνώντες να ξεκλειδώνουν μέτρα από το συρτάρι, με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου να θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο για την επαναξιολόγηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου.

Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με κεντρικό θέμα συζήτησης την μετάλλαξη όμικρον που ακόμη φαντάζει ως κάτι άγνωστο καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσο εύκολα μεταδίδεται αλλά και το αν τα εμβόλια παρέχουν προστασία απέναντι της.

Ακόμη, θα πέσουν στο τραπέζι νέα μέτρα τα οποία η Κυβέρνηση φαίνεται να τα έχει σαν μια επιπλέον κίνηση πίεσης σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του ιού.

Ειδικότερα, οι σκέψεις αφορούν την επαναφορά της μάσκας παντού, την αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 εβδομαδιαίως αλλά και την καθολική απαγόρευση τους από την εστίαση καθώς αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να καθίσουν ούτε στους ανοιχτούς χώρους.

Η κυβέρνηση παρά τους 18.000 νεκρούς λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα, αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των πολιτών ώστε να περιοριστεί η υπέρ διασπορά όπως αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΜ, υποχρεωτικά self test και για τους εμβολιασμένους και φυσικά τόνωση του δημόσιου συστήματος υγείας με την δημιουργία «κανονικών» ΜΕΘ covid και πρόσληψης προσωπικού που θα εξειδικευτεί σε αυτές μιας και φαίνεται πως με τον κορονοϊό δεν θα τελειώσουμε ούτε φέτος.

https://youtu.be/Tf4C28cOCkY

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Σκέψεις για απαγόρευση ανεμβολίαστων ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.