ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊος: ΣΟΚ! Πανεπιστήμιο Αμβούργου: «Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο»

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, ο κορονοϊός είναι πολύ πιθανό να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν.
Κορονοϊος: ΣΟΚ! Πανεπιστήμιο Αμβούργου: «Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο»

Κορονοϊός: Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, ο κορονοϊός είναι πολύ πιθανό να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν.

Κορονοϊός: Οι έρευνες για την προέλευση του covid 19συνεχίζονται καθημερινά, με το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου να καταλήγει στο συμπέρασμα πως πιθανότητα προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως δεν έχει βρεθεί κανένας ξενιστής που να τον μετέφερε από νυχτερίδα σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ, τόσο το πλήθος όσο και η ποιότητα ορισμένων διαθέσιμων ενδείξεων οδηγούν στο εν λόγω συμπέρασμα.

«Στο μικροβιολογικό ινστιτούτο της πόλης βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συλλογές παραγόντων νυχτερίδας, ενώ υπήρχαν και καταγεγραμμένα κενά ασφάλειας στο εργαστήριο», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Επιπλέον πιθανή ένδειξη θεωρείται το γεγονός πως νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου φέρεται να είχε μολυνθεί από τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως αναφέρει ο κ. Βιζεντάνγκερ, για την έρευνα αξιοποιήθηκε επιστημονική βιβλιογραφία, άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και προσωπική επικοινωνία με διεθνείς συναδέλφους του. Παραδέχεται πάντως ότι δεν πρόκειται για αποδείξεις αλλά μόνο για ενδείξεις.

Δεν έχει εντοπιστεί το ζώο-ξενιστής

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά από πρόσφατη έρευνα τεσσάρων εβδομάδων, ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν είναι σαφές από πού προέρχεται ο ιός και ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία από την Κίνα.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού θεωρεί ωστόσο απίθανο το ενδεχόμενο ο παράγων να προέρχεται από εργαστήριο.

Τα μέχρι τώρα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ στην «πηγή» του, την κινεζική πόλη Γουχάν, δείχνουν ότι ο ιός Sars-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο Covid- 19 μπορεί να προήλθε από ζωονοσογόνα στελέχη, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί το ζώο – ξενιστής.

Επιπλέον, όπως είπε ο καθηγητής Λιάνγκ Γονιάν, επικεφαλής του ειδικού πάνελ για τη νόσο Covid-19 στην Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο ιός Sars-Cov-2 είχε εξαπλωθεί στον πληθυσμό πριν από τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να προσδιοριστεί εάν είχε εξαπλωθεί στην Γουχάν πριν από τον Δεκέμβριο του 2019.

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα, ποιες περιοχές προβληματίζουν

Πιερρακάκης: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι εργαλείο διευκόλυνσης» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊος: ΣΟΚ! Πανεπιστήμιο Αμβούργου: «Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.