ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη πηγαίνουν τα ΚΑΠΗ στο σπίτι

«Μείνετε στο σπίτι, θα έρθουμε εμείς», το σλόγκαν του Δήμου Θεσσαλονίκης...
Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη πηγαίνουν τα ΚΑΠΗ στο σπίτι

«Μείνετε στο σπίτι, θα έρθουμε εμείς», αναφέρει το σλόγκαν του Δήμου Θεσσαλονίκης, με το νέο πρόγραμμα που αρχίζει, καθώς ο κορονοϊός έκλεισε τα ΚΑΠΗ.

Μία από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε η ελληνική Κυβέρνηση ήταν να κλείσει τα ΚΑΠΗ. Προκειμένου να μη βγαίνουν οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι από τα σπίτια τους, καθώς ο κορονοϊός τους «χτυπάει» πιο εύκολα. Είναι μέσα στις ευπαθείς ομάδες.

Για αυτό και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα και ουσιαστικά να πάει τα ΚΑΠΗ στα σπίτια των ανθρώπων.

Οι ηλικιωμένοι και με κινητικά προβλήματα δημότες καλούνται να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” (2310521576, 2310550989 και 2310519584). Προκειμένου υπάλληλοι του δήμου να τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Ανακοινώνεται απαγόρευση συναθροίσεων (vid)

Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε:

«Ήδη έχει δοθεί στους εργαζόμενους μια σειρά από οδηγίες και από σήμερα φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα βρεθούν σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων.

Συνδράμοντας στο έργο των εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο σπίτι” καθώς οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη πηγαίνουν τα ΚΑΠΗ στο σπίτι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.