ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια (vid)

Τα εμβόλια του κορονοϊού βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν μεταφερθεί στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τη φύλαξη τους στο Κρυονέρι
Κορονοϊός: Στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια (vid)

Στην Αθήνα έφτασαν τα πρώτα εμβόλια του κορονοϊού, με πολύ αυστηρή αστυνομική προστασία και πλέον βρίσκονται στις ειδικές εγκαταστάσεις φύλαξης τους στο Κρυονέρι.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για τις πρώτες 9.750 δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BionTech, που ήρθαν αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων στον Προμαχώνα και από εκεί αναχώρησαν άμεσα για την πρωτεύουσα.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους οι οποίοι καλύπτουν τις απαραίτητες συνθήκες για να διατηρηθούν. Είναι εφοδιασμένοι με τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, καθώς απαιτούνται συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80°C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Lockdown: Ποια νέα μέτρα ισχύουν – Προβληματισμός για τον αριθμό των διασωληνωμένων

Τον όλο συντονισμό της αποθήκευσης, της διανομής και του ελέγχου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα συμμετάσχει και το ίδιο στις μεταφορές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και στα ακριτικά νησιά.

Στο σημείο βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στην Αθήνα τα πρώτα εμβόλια (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.