ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα γίνουμε Ιταλία

Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο κορονοϊός δεν θα εξελιχθεί στη χώρας μας με τον τρόπο που κινείται στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εξέλιξη της επιδημίας στη γειτονική χώρα ήταν περισσότερο επιθετική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και γι’ αυτό...
Κορονοϊός: Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα γίνουμε Ιταλία

Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο κορονοϊός δεν θα εξελιχθεί στη χώρας μας με τον τρόπο που κινείται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εξέλιξη της επιδημίας στη γειτονική χώρα ήταν περισσότερο επιθετική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και γι’ αυτό περισσότερο θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο καθηγητής, από μία πολύ πρώιμη ανάλυση των επιδημιολογικών στοιχείων στην Ελλάδα, καθώς είμαστε στη φάση της επιτάχυνσης, τα κρούσματα που διαγιγνώσκονται τώρα στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με μολύνσεις της προηγούμενης εβδομάδας και λογικά θα πρέπει να είναι τα πιο βαριά περιστατικά (δηλαδή η κορυφή του παγόβουνου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Λουκέτο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ!

Προς το παρόν ο λόγος θανάτων προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1%. Στην Ιταλία όταν ξεπέρασαν το φράγμα των 300 διαγνώσεων το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3,5% (25 Φεβρουαρίου). «Αυτό είναι μία σχετικά καλή ένδειξη ότι δεν έχουμε μεγάλη εισβολή στις ευπαθείς ομάδες προς το παρόν. Υπομονή λοιπόν μέχρι την επόμενη εβδομάδα να δούμε αν τα μέτρα έχουν πιάσει τόπο» αναφέρει.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σημείωσε ότι ευελπιστεί να έχει τελειώσει η πρώτη φάση της επιδημίας μέχρι το καλοκαίρι. Υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν “λίγες εισαγωγές, λίγοι διασωληνωμένοι” μια και όπως πρόσθεσε βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επιδημίας. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο πως αναμένεται ο ιός να μπει σε πιο επιθετική στάση, ενώ ανέφερε πως οι ειδικοί αναμένουν να δουν εάν τα μέτρα που ελήφθησαν έπιασαν τόπο.

Επιπλέον, αναφορικά με τη θνητότητα των νέων, είπε ότι υπάρχει, «αλλά σε μικρότερο ποσοστό» , ενώ σχετικά με τα αντισώματα, εξήγησε πως «σε όλες τις ασθένειες υπάρχουν επαναλοιμώξεις, άλλα όσοι το περάσουν είναι δύσκολο να το ξανά κολλήσουν». Τέλος επισήμανε την ανάγκη να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της επιδημίας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα γίνουμε Ιταλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.