ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Επειδή ο κορονοϊός επελαύνει η κυβέρνηση από σήμερα εφαρμόζει νέα μέτρα. Τα οποία αφορούν κυρίως τα σούπερ μάρκετ και γενικότερα τα μαγαζιά τροφίμων.
Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Κορονοϊός: Από σήμερα 13 Νοεμβρίου νέα μέτρα ισχύουν σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι πως τα κρούσματα του ιού είναι πολλά, όπως επίσης οι διασωληνωμένοι και οι άνθρωποι που φεύγουν από την ζωή.

Έτσι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από σήμερα εφαρμόζουν νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά τροφίμων (όπως οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, κ.α.), στα οποία πρέπει να τηρούνται αποστάσεις. Δηλαδή να υπάρχει ένα άτομο ανά 9 τ,μ.

Όσον αφορά τώρα τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο ισχύει ότι και πριν. Δηλαδή για να μπει κάποιος μέσα, χρειάζεται να δείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης, ή βεβαίωση αρνητικού test, είτε PCR ή rapid. Όσοι πάλι είναι μεταξύ τεσσάρων και 17 ετών, μπορούν ενναλακτικά να δείξουν self test.

Σε υπηρεσίες πάλι όπως είναι η καλοποίηση, χρειάζεται να έχουν μέσα διαχωριστικό πλέξιγκλας. Τέλος στα σούπερ μάρκερ, στα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο απαγορεύεται να πουλάνε προϊόντα κομμωτικής στον κόσμο.

Εξαίρεση αποτελούν αυτοί που έχουν άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του κομμωτή και του κουρέα. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύουν ως την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.