ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες – Ανοχύρωτοι οι ασθενείς

Ο κορονοϊός παραμένει ο μεγάλος εχθρός και τα μονοκλωνικά αντισώματα για την καταπολέμηση του θα εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες!
Κορονοϊός: Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες – Ανοχύρωτοι οι ασθενείς

Κορονοϊός: Τα κρούσματα σπάνε κάθε ρεκόρ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται τεράστιες πιέσεις, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από ασθενείς που νοσούν από Covid-19, όμως η Κυβέρνηση συνεχίζει τους λανθασμένους χειρισμούς.

Αυτή τη φορά και παρότι τα μονοκλωνικά αντισώματα εμφανίζονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ως το όπλο για την καταπολέμηση του ιού, οι κυβερνώντες αποφάσισαν να τα χορηγήσουν με τέτοιο τρόπο που θα αφήσει ανοχύρωτους τους ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα χορηγηθούν στους ασθενείς αναμένεται να εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες χωρίς καλά καλά να προλάβουν να καλύψουν την πλειοψηφία των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, χορήγηση των πρώτων 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων θα γίνει από την Παρασκευή (26/11).

Αυτή θα γίνεται σε μόλις 10 Ελληνικά νοσοκομεία με το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης να είναι δύο εξ αυτών, αποδεικνύοντας στη πράξη πως η συγκεκριμένη θεραπεία είναι μόνο για λίγους.

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες θα τεθεί σε λειτουργία, ειδική πλατφόρμα της ΕΙΔΙΚΑ, μέσω της οποίας ο κάθε θεράποντας ιατρός θα υποβάλλει αίτηση για χορήγηση της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα σε κάποιον ασθενή.

Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει και τελική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή κάτι που αναγκάζει τον εκάστοτε ασθενή να περνάει από 40 κύματα προκειμένου να του χορηγηθεί η θεραπεία.

Όσο για το κόστος της ανέρχεται στα 1.500 με 2.000 ευρώ, με τις 2000 παρτίδες που αγόρασε η Ελλάδα να αναμένεται να εξαντληθούν μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Έτσι, τα 2000 μονοκλωνικά αντισώματα που έχει εξασφαλίσει για τους ασθενείς με κορονοϊό η Ελλάδα, τα οποία αναμένεται να εξαντληθούν μέσα σε λίγα 24ωρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κατά τα άλλα πετυχημένος Θάνος Πλεύρης, αντί να θωρακίσουν σοβαρά το σύστημα υγείας και τους ασθενείς, περιορίζονται στη στοχοποίηση των ανεμβολίαστων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες – Ανοχύρωτοι οι ασθενείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.