ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τέλος από σήμερα οι μάσκες – Τι ακολουθεί;

Άρση της χρήσης υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου.
Κορονοϊός: Τέλος από σήμερα οι μάσκες – Τι ακολουθεί;

Κορονοϊός: Νέα δεδομένα προκύπτουν και πάλι στη χώρα μας αναφορικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid-19 με την Κυβέρνηση να προχωράει σε σταδιακή άρση των προηγούμενων αποφάσεων της.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου, γίνεται άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε μια απόφαση με φόντο τις γιορτές του Πάσχα.

Όπως αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται οι Κυβερνώντες να προχωρήσουν σε άρση και άλλων μέτρων.

Μάλιστα, όπως διαβάσατε και χθες (4/3) μέσα από το Sportime, στο τραπέζι έχει πέσει και το εφιαλτικό σενάριο κατάργησης της υποχρεωτικής καραντίνας σε ενεργά κρούσματα κάτι που αν εφαρμοστεί θα είναι καταστροφικό τόσο για τους ίδιους τους πολίτες όσο και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από εκεί και πέρα, από τον επόμενο κιόλας μήνα αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική των τεστ και αναμένεται πλέον να καταγράφονται μόνο τα συμπτωματικά.

Κορονοϊός: Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού;

Ακόμη, σαν σκέψη φαίνεται πως υπάρχει και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, κάτι που έχουν ήδη πράξει πολλές χώρες όπως για παράδειγμα το Ισραήλ.

Φυσικά, αυτή δεν είναι όμως μια απόφαση που αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση που αν το κάνει πράξη, θα είναι μια από τις τελευταίες της αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός που γίνεται ενόψει Πάσχα, έχει βάλει και πάλι στο στόχαστρο του όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο καθώς και οι φετινές εορτές αναμένεται να μας βρουν… διχασμένους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι άλλωστε είναι η Καθαρά Δευτέρα, μέρα κατά την οποία θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τέλος από σήμερα οι μάσκες – Τι ακολουθεί;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.